24 Mart 2016 11:15

Cadı avı sürüyor: Mardin’de afiş toplatıldı yetmedi soruşturma açıldı

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Diyarbakır

Mardin Artuklu Üniversitesinde barış için imza atan akademisyenlere destek için Eğitim Sen tarafından billboardlara asılan afişler yarım saat geçmeden toplatıldı. Konuya ilişkin Eğitim Sen yöneticilerine de soruşturma açıldı. İfadeye çağrılan eğitimciler savcılık huzurunda ifade verecekler.  Eğitim Sen Şube Eş Başkanı Hamdullah Yıldırım, “7 Haziran seçimlerinden sonra bölgemizde yürütülen savaş konseptiyle başlayan süreçte muhalif bütün kesimleri susturmak, sindirmek istiyorlar. Buradan hiçbir şekilde sinmeyeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

‘BU VERİLERİ GİZLEMEK HUKUKSUZLUĞUN KANITI’

Mardin’de önceki gün Eğitim Sen Mardin Şubesi tarafından hazırlanan “Barış İsteyen Hocama Dokunma” yazılı afişlerde şu veriler yer alıyor: “ Gözaltına alınan 3 akademisyen tutuklandı. Mardin’de 36 akademisyen hakkında idari ve adli soruşturma açıldı. 1 akademisyenin görevine imzacı olduğu gerekçesiyle son verildi. Barış için Akademisyenler metnine imza attıkları için 531 akademisyen hakkında idari soruşturma açıldı. 158 akademisyen hakkında adli soruşturma başlatıldı. 38 kişi işten çıkarıldı. 5 kişi istifaya zorlandı. 29 akademisyen görevden uzaklaştırıldı”. Mardin Eğitim Sen Şube Eş Başkanı Hamdullah Yıldırım, Billboardlara asılmak üzere iki afiş hazırladıklarını anlatarak, bunlardan bir tanesinin “Barış İsteyen Hocama Dokunma” afişleri diğerinin de “Barış İsteyen Öğretmenime Dokunma” şeklinde olduğunu söyledi. Reklam firması aracılığıyla KESK ve Eğitim Sen logo ve imzalarının yer aldığı afişlerin kentteki panolara asılmasından hemen yarım saat geçmeden toplatılma kararı olduğu haberini aldıklarını belirten Yıldırım, “Firma yetkilileri arayarak savcılığın toplatma kararının kendilerine ulaştırıldığını belirterek bilgi verdiler. Şube sekreterimiz de ifadeye çağrıldı. Henüz gerekçeyi bilmiyoruz. Ama bilim emekçilerine yönelik hukuksuzluğun verilerinin kamuoyuyla paylaşılması rahatsız eder. Bu verileri gizlemek yapılan hukuksuzluğun kanıtıdır” dedi. 

SİNDİRİLMEK İSTENİYORUZ, SİNMEYECEĞİZ

Mardin’de eğitimcilere yönelik saldırıların giderek arttığına vurgu yapan Yıldırım şunları söyledi, “7 Haziran seçimlerinden sonra bölgemizde yürütülen savaş konseptiyle başlayan süreçte muhalif bütün kesimleri susturmak, sindirmek istiyorlar. Bizler de sürgünler soruşturmalar ve görevden almalarla bu süreçten payımızı alıyoruz. Mardin’de sürgün, memuriyetten men, soruşturmalar, görevden almalar gibi bir dizi uygulama ile inanılmaz bir saldırı altındayız. Korkutma ve yıldırma amacı taşıyan bu saldırılar giderek artıyor. Öyle bir noktaya geldik ki, Başbakanlık genelgesi üzerinden iktidara muhalif demokratik kitle örgütü varsa bir şekilde alaşağı etme, bir şekilde terörize etme ve halk nezdinde meşruiyetini sorgulatma girişimidir. Biz bunlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Buradan hiçbir şekilde sinmeyeceğimizi belirtiyoruz.”  Eğitimciler konuya ilişkin bugün savcılığa giderek ifade verecekler. 

ÖNCEKİ HABER

Avcılar'da çöp konteyneri yakınında patlama!

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesinde soruşturma öncesi gerginlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...