24 Mart 2016 09:29

Antep’te 326 üyesine soruşturma açılan Eğitim-Sen’e destek ziyareti

Paylaş

Antep’te 326 Eğitim-Sen üyesine idari soruşturma açılırken tüm yurt genelinde binlerce Eğitim-Sen üyesine sendikal faaliyetlerinden dolayı idari soruşturmalar açıldı. 

Antep’te DİSK, Türk-İş, İHD, TTB, Baro ve KESK’e bağlı şubeler Eğitim-Sen’e yönelik açılan soruşturmaya karşı dayanışma içinde olmak için Eğitim-Sen’i ziyaret etti. 

Ziyaret eden kurumlar adına açıklama yapan Gaziantep Baro Yöneticisi Bülent Duran, Eğitim-Sen’e yönelik baskıların ve soruşturmaların aynı zamanda hak arayan tüm emek, demokrasi, barış güçlerine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığıtarafından Eğitim-Sen’in yıldırılmaya ve sindirilmeye çalışıldığını belirten Duran, “Kamu görevlilerinin, sendikalarının aldığı karar doğrultusunda toplu eylem hakkında sahip oldukları; uluslararası sözleşmelerde, insan hakları sözleşmelerinde, Anayasa’da ve mahkeme kararlarında hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde tanınmıştır” diye konuştu. Bu çerçevede mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Duran, “Eğitim-Sen’e yönelik tüm saldırı, baskılar, soruşturmalar derhal durdurulmalıdır. Sendikal güvencesini ulusal ve uluslararası hukuktan alan Eğitim Sen’e yönelik tüm baskılar karşısında olacağımız ve ortak mücadele edeceğimiz bilinmelidir” dedi. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

BM: Yemen'de 10 Nisan'da ateşkes başlayacak

SONRAKİ HABER

Filmmor Kadın Filmleri Festivali Hatay’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...