24 Mart 2016 05:53

Şişecam işçileri Kristal- İş Sendikası'nı protesto etti

Şişe Cam işçileri, direniş çadırlarına saldıran Kristal- İş Sendikası'nı dün akşam genel merkez binası önünde protesto etti.

Paylaş

Şişe Cam işçileri, Kristal -İş Sendikası'nın direniş çadırlarına saldırmasını Beykoz'daki Kristal-İş sendikası Genel Merkezi önünde protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Burada polis saldırısıyla karşılaşan işçiler, baskılara rağmen yaptıkları açıklamada, "Ağalık son bulacak sendikalar işçilerle özgürleşecek" pankartını açarken, sık sık, "Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır", "Kahrolsun sendika ağalığı" sloganları attı. 

Açıklamayı Şişe Cam işçileri adına yapan İsmail Yılmaz, Mersin ve Eskişehir'de başlatılan direnişin 23 Aralık'tan itibaren Beykoz'a taşıdıklarını söyledi. Yılmaz, Mersin ve Eskişehir'de de polis baskılarıyla karşılaştıklarını ama mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. 
İstanbul'da imza, Şişecam ürünlerini boykot kampanyası, direnişteki işçilere destek ziyaretleri gibi birçok eylem ve etkinlik yapıldığı bilgisini veren Yılmaz, "Türkiye kamuoyuna sesimizi duyurmaya çalıştık. Mafyatik sarı sendika anlayışına karşı bir perspektif oluşturduk. Sarı sendika ile mücadelenin sadece cam işçisi, metal işçisi değil tüm Türkiye'nin mücadelesidir" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından alkışlarla ve sloganlarla Paşabahçe Meydanı'na yürüdüler. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hollanda Başkonsolosluğu bugün de kapalı

SONRAKİ HABER

Irak ordusunun IŞİD'e yönelik Musul operasyonu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa