23 Mart 2016 15:41

CHP Dersim'de, 'çözüm süreci' için suç duyurusunda bulundu

Paylaş

CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder ve partililer, "çözüm sürecinde teröre yardım ve yataklık ettiği" iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında, teröre yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Tunceli Adliyesi önünde açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Güder, "Çözüm süreci adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur" dedi. Buna karşın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve parti yöneticilerinin, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarılarının gözardı edildiğini belirten Ali Rıza Güder, " Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdikleri bizzat ikrar etmiştir" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Güder, şunları söyledi: "Terörün bu denli yoğunlaşmasına terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir ve talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP'li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri, terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan bugün suç duyurusunda bulunuyoruz."

CHP İl başkanı Güder, Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı "terörle mücadele konusunda kararlı adımlar atmasından dolayı" suç duyurusu kapsamından çıkardıklarını sözlerine ekledi. Açıklamanın ardından Güder ve beraberindekiler, adliyeye giderek suç duyurusu dilekçesini savcıya teslim etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de son 1 yıldaki bombalı saldırıların haritası

SONRAKİ HABER

Tutuklu akademisyenler Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya, Silivri'ye gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...