23 Mart 2016 13:55

Davutoğlu’dan HDP’ye karşı ittifak çağrısı

Paylaş

AKP 107. genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP’li milletvekillerini doğrudan hedef alarak, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Anayasa’ya “geçici madde” eklenmesi için CHP ve MHP’ye açık çağrı yaptı. HDP’nin ne diyeceğinin hiç bir önemi olmadığını savunan Davutoğlu, dokunulmazlıkları kaldırmak için hazır olduklarını savundu.

Davutoğlu, AKP 107. genişletilmiş il başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık konusunda muhalefetin yaklaşımını eleştirerek, “Dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getirdik. CHP ve HDP de bütün fezlekeleri gündeme alalım dediler. Bizim hayır diyeceğimizi düşünerek teröre destek veren teröristleri kollamaya çalıştı. Biz de bunu görerek hodri meydan dedik. Biz bu oyunları boşa çıkardık. Onlar piyonlarla oynarken biz şah dedik ve mat oldular” dedi. 

CHP ve MHP’ye çağrı yapan Başbakan, Davutoğlu, “Dosyalar tek tek Meclise gelirse 300 günü alır, bizim böyle şeylere vaktimiz yok. Tek bir anayasa geçici maddesi ile teklifte bulunacağız. Birlikte yaparsak, bu şerefe onlar da ait olurlar. Yok derlerse biz teklifimizi sunarız, milletimiz de herkesin gerçek yüzünü görür” ifadelerini kullandı.

HDP’YE HAKARET YAĞDIRDI

AKP’nin kimseden çekinecek dosyası olmadığını savunan Davutoğlu HDP için “HDP mağdur değil, zalimler, katillerle ortaklık yapan kalleşler. CHP kendince kurnazlık yapıyor.

Bunların tek amacı terör destekçilerini yargıdan kaçırmaktır. 10 gün önce dokunulmazlık tartışmaları ile ilgili Demirtaş CHP’ye ittifak teklifinde bulundu. PKK’lı canlı bombanın Ankara saldırısından 1 gün önce 10 marjinal örgüt terör ittifakı kurdular. Şimdi de CHP’yi davet ediyorlar. Biz böyle ittifakları çok gördük. Bizim ittifakımız sadece milletle. Top CHP’nin sahasında. Top MHP’nin sahasında. HDP’nin de ne diyeceğinin hiçbir itibarı yoktur. CHP ve MHP olumlu davranırsa bir hamlede bütün dokunulmazlık fezlekelerinin taşınması teklifinde bulunacağız. Onlar bu yola çıkmayız derlerse kusura bakmasınlar biz kendi teklifimizi sunarız, milletimiz de düşen maskeleri görür. Çıktığımız yoldan hiçbir zaman dönmedik, bu dokunulmazlığı da Meclise sunmaya hazırız” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AYM, Roboskiyle ilgili adalet talebine ret gerekçesini açıkladı

SONRAKİ HABER

Özdağ da MHP’den başkanlığa aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...