23 Mart 2016 12:36

CHP’den Ensar Vakfı için suç duyurusu

Paylaş

CHP İzmir Gençlik Kolları, Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismar iddiasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği (KAİMDER) yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Adliyesi C kapısı önünde bir araya gelen 100 kişi, suç duyurusu öncesi basın açıklaması yaptı. CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarısüke, “Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’ne ait, öğrenci evlerinde kalan küçüklerden 45’ine vakıfta ve bir ilkokulda öğretmenlik yapan kişi cinsel istismar fiilini işlediği gerekçesiyle tutuklandı. Soruşturma sadece cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmektedir. Halbuki istismar küçükler, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin, küçüklerin bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğu açıktır. Bu kişilerin, çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez. Bu durumda, küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişiler, 5237 sayalı Yasanın 39’uncu maddesindeki hüküm çerçevesinde ceza sorumluluğu altındadır. Tüzel kişilerin yöneticileri ve küçüklerin barınmasından sorumlu olanların fail ile birlikte fiilden sorumlu olduğu aşikardır. Yapılacak soruşturma ve küçüklerin kaldığı evleri kiralayan, ev kiralık değilse maliki olan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında iddianame düzenlenerek dava açılması ve cezalandırılmaları gerekmektedir” dedi. 

Basın açıklamasının ardından grup, hazırladıkları dilekçeleri, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Arkadaşları Gülay Bursalı’yı andı

SONRAKİ HABER

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Ankara ölü şehir haline getiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa