23 Mart 2016 12:24

Arkadaşları Gülay Bursalı’yı andı

Paylaş

Emlakçı olduğu belirtilen şahsın, cinsel saldırısıyla karşı karşıya kalınca 10’uncu kattan atlayarak yaşamına son verdiği iddia edilen 20 yaşındaki Gülay Bursalı’nın okul arkadaşları üniversite arkadaşları tarafından anıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Dayanışmasından öğrenciler, okulda bir eylem yaptı. Kadınların pankart açarak gerçekleştirmek istedikleri basın açıklaması önce güvenlik görevlileri tarafından pankart kaldırılarak engellendi. Rektörlükten izin almaları istenen öğrencilere uzun bir görüşmenin ardından rektörlük izin vermedi. Kapı önünde açıklama yapmak isteyen kadınlara bu kez de okulun içindeki ülkücü grup saldırdı. Polisin müdahalesi sonucu yapılan eylemde “Erkek egemen sistem kadınların canını almaya devam ediyor” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Birçoğumuz Gülay’ı tanımıyor olabilir. Ama bu yaşanan olay bize bir kere daha gösterdi ki her gün 3 kadının öldürüldüğü ülkemizde cinayetler bize o kadar da uzak değil. Hatta yanıbaşımızda.”

Öte yandan, kadınlar eylem öncesi Gülay Bursalı’nın annesiyle telefonda görüştü. Anne, “Kızıma benden de selam söyleyin” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de şiddetli patlama, bölgeye ambulanslar sevk edildi

SONRAKİ HABER

CHP’den Ensar Vakfı için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...