23 Mart 2016 12:12

Ali Ağaoğlu: Millet fakir, İstiklal’e karanfil bıraktı, ben gül

Ali Ağaoğlu, İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için gittiği Taksim'i anlattı: 'Millet fakir, karanfil bırakıyor, ben gül bıraktım.'

Paylaş

İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz cumartesi gerçekleşen IŞİD saldırısında üçü İsrail, biri İran vatandaşı dört kişi hayatını kaybetmişti. 

Saldırı sonrasında İstanbul’da hayat durma noktasına gelmiş, kentte yaşayanlar adeta eve kapanmıştı. Saldırının olduğu noktaya ise, ‘Buradayız, korkmuyoruz’ yazılı notlar ve karanfiller bırakılmıştı.

Bakırköy’deki ‘Ağaoğlu Central Park’a ilişkin basın toplantısında konuşan Ali Ağaoğlu, ‘ortanca hanımı’ ve oğluyla birlikte İstiklal Caddesi’ne anmaya gittiğini, uzun zamandır görmediği İstiklal Caddesi’nde böylece ‘nostalji yaşadığını’ söyledi.

Konuşmasında Ağaoğlu şöyle konuştu: “O gün de benim ortanca hanımın doğumgünüydü. Ona sözüm vardı, Boğaz’a yemeğe götürecektim. Bir anda aklıma şey geldi. Açıkçası kanıma dokundu. Aldım hanımı, oğlanı da aldım. Aşağı yukarı 15 senedir de ben İstiklal Caddesi’ne hiç gitmemiştim. Hem benim için güzel bir nostalji oldu. Gittim, hanımla, çocukla olayın olduğu yere. Millet fakir, karanfil bırakıyor. Ben gül bıraktım.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Müfettişlere Eğitim Sen üyelerine ceza talimatı mı verildi?: Eğitimde cadı avı büyüyor

SONRAKİ HABER

Ferhat Encu, Efkan Ala'ya sordu: İdil’de yasak neden sürüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...