23 Mart 2016 11:49

İskenderun'da belediyelerde çalışan temizlik işçileri: Biz de kadro istiyoruz

Paylaş

Halil İMREK
İskenderun

Başbakan Davutoğlu’nun kadro vaadi verdiği açıklamasında belediye ve il özel idarelerinde çalışan taşeron işçiler için yaptığı muğlak açıklama kafaları karıştırdı. İskenderun, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Payas ilçe belediyelerinde faaliyet gösteren ENVİTEC Çevre Teknolojileri AŞ bünyesinde çalışan temizlik işçileri hükümete seslenerek “Düzensiz ücret almaktan, düşük ücretle çalışmaktan bıktık. Biz de işçiyiz. İş güvencemiz olsun. İnsanca yaşayacak bir ücretimiz olsun. Biz de kamu işi yapıyoruz. Kadro istiyoruz. Biz de kamu işçisiyiz. Bize de kadro verilsin. Belediye işçilerine üvey evlat muamelesi yapılmasın” dedi.

İKİ AYDIR ÜCRETLERİ YARIM YARIM ALIYORUZ

Hizmet-İş Sendikasında örgütlü oldukları ve toplusözleşme yaptıkları halde ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olduğuna dikkat çeken işçiler, ücretlerin geç ödenmesinin sık yaşandığını bu nedenle şimdiye kadar 3 kez iş bıraktıklarını hatırlattı. Son iki ay ücretlerinin geç verildiğini dile getiren işçiler, tepkilerini şöyle dile getirdi: “Dün (önceki gün) süpürgecilerin yarım gün çalışmadığını sadece kamyoncuların çalıştığını bugün (dün) yarım maaş yattığını söylüyorlar. Sendika bizi kollamıyor. Hakkımızı aramıyor. Kalan yarım maaş için cuma gününe kadar müsaade istediler. Şirket sahibi vali ile belediye başkanı ile görüşecekmiş. Hep olan bize oluyor. Maaş alamazsak elektrik kesiliyor. Telefon faturamızı yatıramıyoruz. Evin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz.” 

Kadro konusunu sendika başkanına sorduklarında “Size sıra gelene kadar bir yıl geçer. Şu an daha çok devletteki taşeron işçiler kadroya alınacak” yanıtını verdiğini aktaran işçiler, “Peki  biz de kamu işçisi değil miyiz? Başbakan tüm taşeron işçileri kadroya alınacak demedi mi? Biz de kadrolu olmak istiyoruz” diye konuştu. En zahmetli işleri yaptıklarını, bir kişiye en az üç kişilik iş verildiğini anlatan işçiler, “Ücret desen asgari ücret. Perişan oluyoruz. Biz de diğer kadrolu işçiler gibi haklara sahip olmak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

HÜ'de ülkücülerden akademisyene tehdit: Sonunuz Bedrettin Cömert gibi olur

SONRAKİ HABER

TGS Kocaeli Temsilciliği: Gazetecilerin keyfi gözaltına alınması kabul edilemez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...