23 Mart 2016 11:42

HÜ'de ülkücülerden akademisyene tehdit: Sonunuz Bedrettin Cömert gibi olur

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi'nde ülkücü grup, öğrencilere saldırdı. Bir saldırganın bir öğretim görevlisini “Sonunuz Bedrettin Cömert gibi olur” diyerek tehdit ettiği iddia edildi. Öğretim görevlisi Bedrettin Cömert, 12 Eylül darbesi öncesinde siyasi bir cinayete kurban gitmişti. 

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde “Newroz kutlanacak” dedikodusuyla başlayan provokasyon, ülkücülerin satırlı saldırısına dönüştü. Günlerdir öğrenci toplulukları tarafından böyle bir kutlama kutlama yapılmayacağının duyurulmasına rağmen, kutlama yapılacağı iddia edilen saatte okulda toplanan ülkücü bir grup Ali İsmail Korkmaz Amfisi'nde bulunan öğrencilere saldırdı. Satır ve palalarla öğrencilere saldıran ülkücü gruptan iki kişinin yaralandığı öğrenildi. Olay üzerine okula gelen çevik kuvvet polisleri ise ülkücü gruba müdahale etmezken 6 öğrenciyi gözaltına aldı. 

Öte yandan ismini vermek istemeyen görgü tanığı bir öğrenci, Biyoloji bölümü önünde pala sallayan bir öğrencinin de polisin yanında “İçinizde terörist olan var mı” diye bağırdığını, dekan gelince polislerce uzaklaştırıldığını söyledi. Yine aynı öğrenci, yanındaki bir öğretim görevlisinin ülkücü olduğu belirtilen Tarih Bölümü öğrencisi tarafından “Bunlara verdiğiniz desteği biliyoruz. O öğrencilere destek olmaya devam ederseniz sonunuz Bedrettin Cömert gibi olur” diye tehdit ettiğini aktardı. 

Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde öğretim görevlisi olan Bedrettin Cömert, 12 Eylül askeri darbesi öncesinde siyasi bir cinayet sonucu öldürülmüştü.

HASTANEDE DE SALDIRDILAR

Newroz kutlaması yapılacağı söylentisiyle öğrencilere saldıran ülkücü grup, bununla yetinmeyerek hastaneye de saldırdı. Beytepe Yerleşkesinde bıçaklanan öğrencilerden biri, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılmıştı. CHP gençlik kolları üyesi olduğu belirtilen gencin arkadaşları hastane önünde beklerken ülkücülerin saldırısına uğradı. Olay yerine gelen polisin yaklaşık 10 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri: Biz barışa hazırız

SONRAKİ HABER

İskenderun'da belediyelerde çalışan temizlik işçileri: Biz de kadro istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...