23 Mart 2016 10:55

KOÜ'de Newroz kutlamasına polis saldırdı: 15 gözaltı

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Kampüsü'nde Newroz kutlaması yapmak isteyen öğrencilere polis ve özel güvenlik saldırdı, 9 öğrenci gözaltına alındı. Saldırıyı protesto eden öğrencilere tekrar saldıran polis 6 öğrenciyi daha gözaltına aldı.

KOÜ'de Newroz kutlamak isteyen öğrencilerin toplanmasına müsade dahi etmeden saldıran polis, Kocaeli Valiliği'nin kararıyla Newrozun yasak olduğunu söyledi. Öğrencilerin halay çekmeye başladığı sırada yüzlerce çevik kuvvet ve özel güvenliğin saldırdığı görülürken 9 üniversite öğrencisi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltıların ardından 9 öğrenci Sopalı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

İKİNCİ SALDIRI!

Gözaltıların yaşandığı KOÜ'de durumu protesto etmek için toplanan öğrencilere bir kez daha polis saldırdı, 6 öğrenci daha burada gözaltına alındı. Öğrenciler yaptıkları açıklama sonrası dağılırken attıkları slogan nedeniyle polisin saldırısı gerçekleşti. A Kapısı'na doğru öğrencileri kovalayan polis, burada gözaltı işlemlerini yaptı. Siyah filmle kaplı özel güvenlik odasına alınan gözaltındaki öğrencilere burada sert müdahale edildi, astım krizi geçiren 1 öğrenci hastaneye kaldırıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu akademisyenler için 'Özgürlük Nöbeti' tutuldu

SONRAKİ HABER

HDP’den Bozdağ hakkında gensoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...