23 Mart 2016 10:25

Belçika basını saldırıları nasıl gördü?: Kutuplaşma değil dayanışma

Paylaş

Belçika gazetelerinde yayınlanan yazılarda öne çıkan vurgu dayanışma oldu. DW Türkçe’nin haberine göre gazeteler şu haberlerinde şu ifadaleri kullandı:

De Tijd gazetesi: “Güvenlik tedbirleri tek başına yetmez. Güç gösterisi kör silah gibidir. Suriyeli kahramanlara sempati besleyen, Abdeslam ve diğer teröristleri yıldızlaştıran gençlerin olması son derece çetin bir toplumsal problemdir. Terörizm ancak, Müslümanlar da dahil olmak üzere bütün toplumun kenetlenmesiyle alt edilebilir. Kutuplaşmayla bir yere varılamaz”

De Morgen: “Başıboş kalmış, suça eğilimli gençler Abdeslam ya da Abaaouds’un izinden gidip kahramanlık kariyeri yapabileceklerini sanmasınlar. IŞİD’e gönül verenler ancak kendilerine köklerinden koparılmışlık ve yabancılaşmışlık karşısında alternatif sunmakla durdurulabilir.”

KALBİMİZDEN VURULDUK

Le Soir: “Gürültü kesilmiyor. Her yönden geliyor ve kanayan bir yara gibi bütün şehri sarıyor. Ambulanslar, itfaiye ekipleri, polis arabaları sirenle kendine yol açmaya çalışıyor. Yayalar durup, uyuşmuş gözlerle baka kalıyorlar. Gözlerinden bir şey okumak mümkün değil. Gördüklerinin gerçek olduğunu biliyorlar. Bunun olacağını, bunu önlemenin mümkün olmadığını bildiklerini de biliyorlar.”

La Libre Belgique: “Teröristlerin bundan böyle anlamsız, barbarca ve kanlı eylemlerden vazgeçecekleri umuduyla bu bezgin atmosfere alışmıştık. Ya da zararsız hale getirileceklerini ummuştuk. Ama Brüksel tam kalbinden vuruldu. Tatile giden, işine, okuluna yetişmeye çalışan masumlar can verdi. Bu kanlı eylem, terörizmle mücadelenin hiçbir zaman sona ermeyeceğini bizlere gösterdi”

‘BARIŞÇIL BİR DÜNYA İÇİN SAVAŞ VERİYORUZ’

Gazet van Antwerpen: “Savaştayız ve savaş özel önlemleri gerektirir. Gelin, bu savaşı birlikte yürütelim. Teröristlerle ve toplumu tahrip etmek için bir dini suiistimal eden fanatiklerle savaşıyoruz. Aynı zamanda hür ve barışçı bir dünya için de savaş veriyoruz. Oraya götüren yol ne kadar dikenli de olsa, bu hedeften şaşmamalıyız.”

L’Avenir: Belçika’nın, varlığının nedeni olan ‘Birlikten kuvvet doğar’ ilkesini daima aklında tutmasını öğüt veriyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

YÖK, 1 yılda, 21 akademisyenin işine son verdi: YÖK’e teklif et, o görevden çıkarsın

SONRAKİ HABER

Sur'da yaşamını yitiren Bozkurt'un cenazesine saldıran TOMA, tabuta su sıktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...