23 Mart 2016 09:59

Dersim belediyelerinden baraj ve HES’lere karşı çağrı

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’de biraraya gelen siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve il, ilçe belediye başkanları, Munzur Milli Parkı’nda mahkeme kararlarına karşı yapılan baraj ve HES’lere karşı ortak çağrı yaptı. 

Dersim Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısına Ovacık, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Pülümür, Çemişgezek, Akpazar Belediyeleri, İl genel meclis üyeleri, Pertek Belediye Meclis üyesi, TMMOB Dersim temsilciliği ve KESK Dersim Şubeler Platformu katıldı.  

Burada konuşan Dersim Belediyesi eş başkanı Nurhayat Altun, Munzur vadisinde yapımı planlanan toplam 4 baraj ve 5 HES projesi bulunduğunu ifade ederek, Danıştay kararları hiçe sayıldığını ve Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan Konaktepe HES ve barajlarının Bakanlık tarafından onaylandığını belirtti. Munzur vadisi’nin dünya kültür mirası listesinde yer alması gerektiğini ifade eden Altuın, “Bir corafiyanın baraj ve HES talanına açılmasına karşı TMMOB bünyesinde akademisyenlerden oluşacak bir heyetin Munzur Vadisi Milli Parkı’nda inceleme yapması ve bilimsel çerçevede bir rapor hazırlanmasını istiyoruz. Bunun için Dersim’e davet ediyoruz” dedi. 

Bakanlar kurulu kararı ile 1971 yılında milli park ilan edilen Munzur Milli Parkı’nda 55’i Munzur’a 227’si Türkiye’ye ait olan toplam 1518 endemik bitki türü bulunuyor. 

 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri hakkında 49 fezleke TBMM'de

SONRAKİ HABER

YÖK, 1 yılda, 21 akademisyenin işine son verdi: YÖK’e teklif et, o görevden çıkarsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...