23 Mart 2016 09:09

AKP’ye yakın gazeteler Zarrab’ı görmedi

Paylaş

Reza Zarrab’ın Amarika’da tutuklanması gazetelerin de ilk sayfalarında yer aldı. Ancak AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteler Zarrab’ın tutuklanmasını birinci sayfasına taşıyacak kadar ‘önemli’ görmedi. 

Kayyım atandıktan sonra Zaman, Sabah, Milliyet, Habertürk, Yeni Şafak, Star, Vatan, Takvim, Türkiye, Yeni Akit gazeteleri Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasını birinci sayfalarında görmedi.

Akşam gazetesi ise Zarrab’ın ABD’de tutuklanması haberini birinci sayfasında görmektense Can Dündar’ın eviyle ilgili belgelerin mahkemeye ulaşmasını birinci sayfasına taşımayı tercih etti. 

BirGün gazetesi “Bağlantılar sıfırlanır mı?” başlığını sürmanşette kullanırken “Tayyip Erdoğan’ın ‘hayırsever iş adamı’, AKP hükümetinin ‘ihracat şampiyonu’ İranlı işadamı Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasıyla birlikte gözler Türkiye’de ‘aklanan’ sürece ve bağlantılarına çevrildi” diye yazdı. 

Cumhuriyet gazetesi 21 sayfalık iddianamede, 17 Aralık’ta adı geçen şirketlerin para transferlerinin birer birer sıralandığı vurgulanırken sürmanşette “Şerif suç ortaklarının peşine düştü” dedi. 

Doğan grubunun gazetesi Hürriyet sürmanşetten verdiği haberinde Zarrab’ın ‘Wall Street Şerifi’ lakaplı savcının soruşturmasında tutuklandığını ve kefalet başvurusunun reddedildiğini yazarak “Şerif yakalattı” dedi. 

Doğan’ın bir diğer gazetesi Posta, Reza Zarrab’ın tutuklanmasını manşetten gören gazeteler arasındaydı. Posta “Suç ve Reza” derken, Zarrab’ın öldürülmekten korktuğu için Amerika’ya kaçtığı iddiasını gündeme getirdi.  

Sözcü gazetesi haberi manşetten vererek “Zarrab korkusu” başlığını kullandı. Sözcü “Miami’de tutuklanan Reza Zarrab’ın itirafçı olması halinde Türkiye’de vekilinden bakanına kadar pek çok kişinin başı yanacak... Kara para ilişkileri ve Türkiye’deki şirketlerinin bağlantısı tek tek ortaya çıkacak” diye yazdı. 

Zaman gazetesine kayyım atandıktan sonra çıkmaya başlayan ve Cemaate yakın gazeteler arasında yer alan Yarına Bakış manşetinde Reza Zarrab’a yer verdi ve “Adaletle Yüzleşecek” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de tepkilere rağmen devlet, mahallelerdeki binaları yıkıyor

SONRAKİ HABER

Star ve Yeni Akit’ten ‘korkunç’ manşet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...