23 Mart 2016 08:03

'Kadınlardan daha fazla ödüllendirilmeliyiz' diyen Djokovic özür diledi

Paylaş

Novak Djokovic, teniste erkeklerin kadınlardan daha çok para ödülü kazanması gerektiği şeklinde yaptığı açıklamasının yanlış anlaşıldığını iddia etti ve özür diledi. 

Djokovic'in açıklamalarına, Serena Williams ve Andy Murray'den tepki göstermişti.

Serena Williams, "Acaba bir gün kızı tenise başlasa yine aynı şeyleri söyleyebilir mi? İki çocuğum olsaydı, herhangi birisi kız veya erkek olduğu için daha fazla kazanması gerektiğini onlara asla söylemezdim" sözleriyle Djokovic'e tepki göstermişti. tepkisini gösterdi.

Andy Murray ise teniste kadın ve erkeklere verilecek ödülün eşit olması gerektiğini ifade ederek, "Geçen seneki Amerika Açık'ta, Serena'nın maç biletleri erkeklerinkinden çok daha çabuk satılmıştı" hatırlatmasında bulunmuştu.

'YANLIŞ ANLAŞILDIM, ÖZÜR DİLERİM'

Facebook hesabından açıklama yapan Djokovic, sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia ederek "Tenis, bugünlere gelmemde hayatım boyunca bana çok yardım etti. Daha önce anlatmak istediğim şey, turnuvalarda daha adaletli ve kazançlı bir ödül dağıtımı yapılması gerektiğine dairdi. Hem kadınları hem erkekleri kastetmiştim" dedi.

Djokovic, "Hak ettiğimizi almak için mücadele etmeliyiz. Burada cinsiyet ayrımcılığı veya ödüllerde farklılığın artırılması yönünde bir mücadeleden asla söz etmiyorum. Sadece, tüm oyuncuların kortta verdiği eforun karşılığını alması gerektiğinden bahsediyorum" sözlerini kullandı.

Djokovic açıklamasını, 'Yanlış anlaşıldıysam, herkesten özür dilerim" değerlendirmesiyle bitirdi.

Indian Wells Masters Tenis Turnuvası'nın direktörü Raymond Moore'un, kadın tenisçilerin erkek meslektaşları sayesinde var olduğu yönündeki değerlendirmesine tenis camiasından büyük tepkiler gelmesinin ardından Moore, istifa etmek zorunda kalmıştı. (SPOR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de kaçak baraj, yaşam alanlarını yok etti: Dağ keçileri, dağa değil baraja tırmanıyor

SONRAKİ HABER

Yakalanan zanlının Necim Laşravi olmadığı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...