23 Mart 2016 08:03

Yunanistan’ın Makedonya sınırında bir mülteci kendini yaktı

Paylaş

Yunanistan'ın Makedonya sınırında Avrupa'ya geçmeyi beklerken sınırların kapatılmasını protesto eden bir mülteci, buna dönük protestolar sırasında kameralar önünde kendini ateşe verdi. 

Türkiye ve AB arasındaki pazarlık doğrultusunda Avrupa'nın sınırları yakın zaman içerisinde mültecilere bütünüyle kapatılacak. Kamplarda tutulan mülteciler ise Türkiye'ye geri iade edilecekti. Bu antlaşma ile birlikte sınırların kapatılmasını protesto eden mültecilerin yaşadığı dram ise her geçen gün büyüyor. 

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki Idomeni kasabasında Avrupa ülkelerine geçmek için bekleyen mülteciler, isyan etti. Günlerdir elverişsiz şartlarda bekletildikleri sınırların bir an önce açılmasını isteyen mültecilerden biri, kameralar önünde bedenini ateşe verdi. 

Sadece kendini değil, diğer sığınmacıları da yakmak isteyen mülteci son anda durduruldu. Bir anda vücudu alevler içine kalan mültecinin canlı canlı yanması diğer sığınmacılar tarafından önlendi. Genç adamın üzerini battaniye ve giysilerle kapatan sığınmacılar, adamın hayatını kurtardı.

Sınırda bekleyen Yunan polisi, kendini yakan mülteciyi hemen hastaneye kaldırdı. Vücudunda çeşitli yaralanmalar olsa da genç adamın hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

Türkiye ve AB arasındaki antlaşmanın ardından kimi çevreler, antlaşmanın sorunu çözmeyeceğini mültecilerin sorunlarının daha da büyüyeceğine dikkat çekmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursaspor, passoligden ayrılıyor

SONRAKİ HABER

Dersim’de kaçak baraj, yaşam alanlarını yok etti: Dağ keçileri, dağa değil baraja tırmanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...