23 Mart 2016 07:22

Çeşitli illerdeki ev baskınlarında 12 kişi gözaltına alındı, 13 kişi tutuklandı

Paylaş

Kürt siyasetçilerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar hız kesmeden sürüyor. Antalya, Mardin ve Manisa'da düzenlenen operasyonlar sonucu 12 kişi gözaltına alındı, İzmir'de adliyeye çıkarılan 22 kişiden 8'i, Urfa'da da 5 kişi tutuklandı. 

İZMİR'DE 8 TUTUKLAMA 

İzmir'in 8 ilçesinde 20 Mart sabah saatlerinde önceden belirlenen ve aralarında YAK-DER, HDP Buca Gediz Temsilciliği ile iki derneğin de bulunduğu 32 adrese eşzamanlı yapılan baskında gözaltına alınan 22 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılıkta alınan ifadelerin ardından 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 20 kişi ise tutuklama talebiyle mahkeme sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen Handan Karakaş, Doğan Kesen, Evin Gökdere, Leyla İldeniz, Ercan Tikan, Emrah Sucu, Aydın Erensayın ve Sevim Sılık "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanırken, 12 kişi ise serbest bırakıldı. 

SİVEREK'TE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Urfa'nın Siverek ilçesinde 20 Mart günü düzenlenen Newroz kutlamalarından sonra gözaltına alınan 5 kişi, polis sorgusunun ardından ilçe adliyesine çıkarıldı. Savcıya "Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet", "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiaları ile ifade veren 5 yurttaş, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye ifade veren 5 kişi, aynı iddialarla tutuklanarak Siverek T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklananların isimleri şöyle: Vedat Sarıçiçek, Vedat Kuş, Şeyhmus Ayvedi, Bayram Ender, Nazım Ekinci.

ANTALYA'DA 5 GÖZALTI

Antalya'da sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan ev baskınlarında Müjdat Gülel, Seyfettin Kata, Şerafettin Doğan, Bahri Ölmez ve Eyüp Benek isimli yurttaşların gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 5 kişinin Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

DERİK'TE 5 GÖZALTI

Mardin'in Derik ilçesinde sabah saatlerinde askerler tarafından Kızıle ve Remok mahallelerine eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Evlerde yapılan aramaların ardından Mehmet Özkızıl ve oğlu Murat Özkızıl, Mehmet Temel, Mehmet Dağlı ve Şerif Yıldırım adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Operasyonun gerekçesi öğrenilemezken, 5 kişi Derik Üçyol Jandarma Karakolu'na götürüldü. 

MANİSA'DA 2 HDP'Lİ GÖZALTINDA

Manisa'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında HDP Manisa İl Yöneticisi Ümit Uçur ve HDP üyesi Murat Biçici gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen HDP'liler Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova’ya dört bir taraftan yürünüyor

SONRAKİ HABER

Yıllık işsizlik 10.3’e çıkarak yeniden iki haneye yükseldi: İşsiz sayısı 3.06 milyonu buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...