23 Mart 2016 00:52

Zengin çocuğu olsa böyle mi olurdu?

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Konya’nın Yunak ilçesine bağlı Sülüklü Jandarma Komutanlığında 8 yıl önce intihar ettiği iddia edilen Recep Onur Altunbaş’ı döven başçavuş hakkında açılan davada sanığa sadece 25 gün hapis cezası verildi. Askeri mahkeme cezayı erteledi. 

Recep Onur Altunbaş’ın 8 yıl önce askerlik yaptığı sırada intihar ettiği iddia edilmişti. Ailesinin girişimleriyle başlatılan soruşturmada askeri savcılık takipsizlik kararı vermişti. Ailenin ısrarlı takibi sonucu daha önce Altunbaş’ı dövdüğü ortaya çıkan bir başçavuş hakkında askeri mahkemede dava açılmıştı. Açılan davada başçavuşa para cezası verilmiş ancak başçavuş kararı temyiz etmişti. Üst mahkemenin kararı bozması üzerine geçtiğimiz günlerde yeniden görülen davada başçavuşa sadece 25 gün hapis cezası verildi. Asta müessir fiil suçundan verilen ceza ertelendi.

Oğlunun intihar ettiğine inanmayan ve yıllardır gerçeğin ortaya çıkarılması için uğraşan anne Fikriye Altunbaş, karara tepkili. Başçavuşun oğlunu sürekli dövdüğünü ve Alevi olduğu için hakaret ettiğini  anlatan Fikriye Altunbaş, oğlunun intihar ettiğine inanmadığını söyledi. 

İKİ ASKER DAHA İNTİHAR ETMİŞ

Aynı jandarma karakolunda oğlundan önce iki askerin daha intihar ettiğini öğrendiğini aktaran Anne Altunbaş, oğlunun ölümünün yaşadığı baskıyla ilgili olduğunu, diğer intiharlarla birlikte değerlendirilerek yeniden araştırılmasını istediklerini dile getirdi. Oğluyla  intihar ettiği iddia edilen saatten kısa bir süre önce telefonda konuştuğunu anlatan Anne Altunbaş, ‘Her şeyimdi, elim ayağımdı’ dediği oğlunun nişanlı olduğunu, düğün hazırlığı yaptıklarını söyledi. Oğlunun bir sorunu olsa kendisiyle ya da nişanlısıyla paylaşacağını söyleyen Altunbaş, yalnızca kendisine sürekli hakaret eden ve tokat atan başçavuştan şikayet ettiğini anlattı.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Nöbet tuttuğa saatte oğlunun kazan dairesinde ölü bulunmasının şüpheli bulan Altunbaş, “Neden nöbetteki çocuğu kazan dairesine gönderdiler? Neden araştırılmadı? Bir zenginin çocuğu olsa böyle olur mu?” diye sordu. Askerde çocukları şüpheli şekilde ölen ailelerle birlikte şüpheli asker intiharlarının aydınlatılması için girişimlerde bulunduklarını anlatan Altunbaş, olayın aydınlatılması için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

8 Yıl önce ölmüştü, hastane borcu için icra takibi geldi

SONRAKİ HABER

Personel eksikliğini çözmek yerine uyarı astılar: Hakaret edene sağlık hizmeti verilmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...