22 Mart 2016 20:43

8 Yıl önce ölmüştü, hastane borcu için icra takibi geldi

Paylaş

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, yaşayan 82 yaşındaki Ayşe Atasoy, 8 yıl önce intihar eden oğlunun hastaneye olan 9 bin 694 lira borcu nedeniyle Manisa İl Sağlık Müdürlüğünden gelen icra takibi başlatılacağını bildiren yazıyla sarsıldı. Bu borcu ödeyebilecek gücünün olmadığını belirten Atasoy, “Oğlumun Yeşil Kartı vardı. 8 yıldır neredeydiniz de şimdi çıkıp, bu parayı istiyorsunuz?” diyerek, tepki gösterdi.

Hasan Atasoy 8 yıl önce intihar girişiminde bulunmuş tedavi gördüğü İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Tedavisi devam ederken hastaneden kaçan Atasoy bir ay sonra kümür zehirlenmesi nedeniyle evinde hayatını kaybetmişti. 

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, ölümünün üzerinden 8 yıl geçen Atasoy’un annesine 7 Mart’ta oğlunun çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulunmasının ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğü dönemde 9 bin 694 lira olan borcunu edemediği için icra takibi başlatacaklarını bildiren bir yazı gönderdi. Yazıda, 15 Nisan 2015 yılında çıkan 6639 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile hastanelere olan 2 bin lira üzerindeki borçlarda yüzde 50 indirim yapıldığına da dikkat çekilip, “Borcun 4 bin 847 lirasının 15 Nisan 2016 tarihine kadar ödenmemesi halinde, tamamının yasal faizleriyle icra yoluyla alınacak” ifadesine yer verildi.

‘OĞLUMUN YEŞİL KARTI VARDI’

Yazıyı alınca şok olan Ayşe Atasoy, “Oğlum zaten yeşil kartı olan biriydi. Madem böyle bir borç vardı, bugüne kadar neredeydiniz? Eşimden kalan 700 lira emekli maaşım var. Evim kira. O nedenle bu borcu ödeyecek gücüm yok. Allah’a bir can borcum var onu da devlet gelsin alsın. Devletimiz bu parayı ödeyemiyor mu? Oğlumun bu parayı ödeyecek gücü vardı da neden devlet, kendisine ‘yeşil kart’ verdi?” dedi.

‘YANLIŞLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’

Emekli İşçi İsmail Kaya, kayınvalidesi Ayşe Atasoy’un bakıma muhtaç, bastonla bile güçlükle yürüyebilen biri olduğuna dikkati çekip, “Bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Yoksa 8 yıl önce ölen birinin ardından icra takibi gelmezdi. Zaten zor şartlar altında yaşayan kayınvalidemi bu olay çok yıprattı. Bu icranın, onun yaşamına mal olabileceğini düşünüyoruz. Hastaneden kaçan oğlunu 8 yıl boyunca hiç aramayıp, şimdi annesine icra göndermek reva mıdır?” diye konuştu.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kendilerinin aracı olduğunu belirtip, “Ayşe Atasoy, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile görüşüp, maddi durumun kötü olduğunu belgeleyerek sorunun belki çözebilir. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok” dedi. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu’nun ‘en iyi kadın oyuncusu’: Elvin Beşikçioğlu

SONRAKİ HABER

Zengin çocuğu olsa böyle mi olurdu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...