22 Mart 2016 18:54

BM Özel Temsilcisi Mistura Cenevre görüşmelerinde ABD ve Rusya'ya ihtiyaç var

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine ivme kazandırabilmek için ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi.

De Mistura, Cenevre'de ikinci haftasına giren Suriye görüşmeleri kapsamında Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi ile bir araya geldi. Görüşme sonrası konuşan de Mistura, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yarın Moskova'da gerçekleşecek görüşmenin müzakerelerin seyri açısından verimli geçmesini umut ettiğini söyledi.

De Mistura, ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyacımız var. Müzakerelere devam etmek ve siyasi geçişi daha detaylı ele almak için Moskova'daki görüşmenin verimli geçmesini umut ediyoruz dedi.

Terörün, geçen cumartesi İstanbul'u ve bugün ise Brüksel'i hedef aldığına dikkati çeken de Mistura, Buradan çıkarılması gereken mesaj, Suriye'deki yangının söndürülmesi ve krize siyasi bir çözüm bulunması. diye konuştu.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı Esad el-Zoubi, rejimin kuşatması altındaki bölgelerin sayısının 12'den 25'e çıktığını söyledi.

Zoubi, rejimin varil bombaları ile sivilleri vurmaya devam ettiğini ve kuşatma altındaki bölgelerin sayısının arttığını belirterek, Barza'da yeni bir kuşatma var ve beş gündür devam ediyor. Humus, Halep ve Lazkiye'nin kırsalında yeni kuşatmalar var. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararında kuşatma altında olan 12 bölgeden bahsediliyor ama bugün kuşatma altında olan 25'ten fazla bölge var dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ulusal ve uluslararası basın meslek örgütleri Habere Özgürlük için bir araya geliyor

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab, kefaletle serbest kalmak için başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...