22 Mart 2016 16:05

İngiliz Akademisyen Chris Stephenson İstanbul'a döndü

Savcılığın sınır dışı talebinde bulunması üzerine Türkiye'yi terk eden İngiliz Akademisyen Chris Stephenson İstanbul'a döndü.

Paylaş

Çantasında HDP'nin Newroz bildirisi bulunması üzerine gözaltı kararı alınıp İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan, ancak savcılığın hakkında sınır dışı kararı talep etmesi üzerine mahkemenin kararı beklemeden Türkiye'yi terk ederek İngiltere'ye giden Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson İstanbul'a döndü.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 18.30'da ailesiyle birlikte Londra'dan İstanbul'a gelen Stephenson Türkiye'ye tekrar döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

'BARIŞ OLSUN'

Buruk bir sevinç yaşadığını belirten Stephenson, "3 arkadaşımız Esra Mungan, Kıvanç Sevinç ve Muzzafer Kaya tutuklandılar. Türkiye'de barış henüz yok halen insanlar ölüyor halen bombalar patlıyor bu çok üzücü bir şey. Diyeceğim tek şey barış olsun" dedi.

'HAYATIMA NORMAL BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİM'

Bir gazetecinin Türkiye'de çalışma konusunda bir sıkıntınız var mı? Sorusu üzerine Stephenson şunları söyledi: "Çalıştığım üniversite yönetimiyle konuştum bir sıkıntı yok. Derslerime gireceğim. Bütün hayatımı normal bir şekilde devam edeceğim. İnşallah hukuksuz bir şekilde içeride olan tutuklu 3 arkadaşımızın serbest bırakılmasını ümit ediyorum" 

NE OLMUŞTU? 

Chris Stephenson, gözaltına alınan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy'a destek için 15 Mart'ta İstanbul Adliyesi'ne girerken yapılan üst araması sırasında çantasında HDP'nin Newroz bildirilerinin çıkması üzerine gözaltına alınıştı. Geceyi emniyette geçiren Stephenson, ertesi gün adliyeye getirilerek savcılıkça sorgulandı.

Savcılık ifadesi alınan Stephenson serbest bırakıldı fakat hakkında "yurt dışına çıkarılması" talebinde bulunuldu. Kumkapı Yabancılar Şubesi'ne götürülen Stephenson, mahkemenin kararını beklemeden "Barış için ısrar edeceğiz" diyerek Türkiye'yi kendi istediği ile terk etmişti. Mahkemenin hakkındaki sınır dışı edilme talebini geri çevirmesinin ardından Stephenson'un Türkiye'ye geri döndü. (DİHA)

Sınır dışı edilen İngiliz akademisyen Chris Stephenson hakkındaki sınır dışı kararı kalktı

ÖNCEKİ HABER

Doğan Grubu’ndan POAŞ’la ilgili iddialara ilişkin açıklama

SONRAKİ HABER

Van’da boş evin bahçesinde başından vurulmuş erkek cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...