22 Mart 2016 15:50

Penceresiz 2 odada yaşam savaşı

Paylaş

Adana’da 4 çocuklu aile, kapıları bulunmayan, pencereleri cam yerine naylonla kapatılan 2 odalı evde yaşam mücadelesi veriyor. 

Merkez Yüreğir ilçesinin Yeşilbağlar Mahallesi’nde eşi 45 yaşındaki Fatma ve 4 çocuğu ile birlikte 2 odalı gecekonduda oturan 55 yaşındaki Hüseyin Beşenk, ayaklarında doğuştan eğrilik olduğu için yürümekte güçlük çekiyor. Uzun süre tarım işçiliği yapan Beşenk, 1 yıl önce rahatsızlanınca çalışamaz oldu. Aile komşularından gelen yardımlarla hayatını sürdürmeye başladı. 

Çatısı akan, duvarları delik, kapıları olmayan, pencereleri cam yerine naylonla kapatılan gecekonduda eşi ve 3’ü okula giden 4 çocuğuyla birlikte yaşayan Hüseyin Beşenk, ailesine bakabilmek için atık kağıt ve hurda topladığını ancak sağlık sorunları nedeniyle artık çalışamadığını söyledi. Yağmur yağdığında sıvasız gecekondunun duvarlarındaki deliklerden eve su dolduğunu anlatan Fatma Beşenk ise uzatılacak yardım elini beklediklerini belirterek, “Eşim yakında ameliyat olacak. Sağlığına kavuşunca bize sahip çıkacak. Ama şu anda zor durumdayız, komşularımızın yaptığı yardımlar, verdiği yiyeceklerle günümüzü geçiriyoruz” dedi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Siyasi tutuklu yok diye hücreye koydular

SONRAKİ HABER

Ermenek davasına devam edildi: Onların parası pulu var bizim kimsemiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...