22 Mart 2016 12:14

ÖDP saldırıda yaşamını yitirenleri karanfillerle andı

Paylaş

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Beyoğlu'da İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen ve 4 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri karanfillerle andı. İstiklal caddesine gelen ÖDP’liler, “Katliamı ve arkasındaki karanlık zihniyeti lanetliyoruz”, “Korkmuyoruz! Katillerden ve destekçilerinden hesap soracağız” dövizleri taşıyarak olayın yaşandığı yere kırmızı karanfil bıraktı.

‘AKP KAOS DIŞINDA HİÇBİR ŞEY VADETMİYOR’

Saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan ÖDP İstanbul İl Sekreteri Emrah Tuzci, “İnsanlarımızı sokak ortasında katleden bu insanlık ve halk düşmanı karanlık zihniyete karşı duracağız. Bu alçak saldırı günlerdir yapılan uyarılara rağmen yaşanmıştır. AKP iktidarı bu saldırı uyarılarını dikkate almak yerine, art niyet olarak değerlendirmiştir. İstanbul Valiliği, tedbir almak yerine saldırı uyarısı yapan konsolosluklara laf atmayı marifet bilmiştir” dedi.

Ülkenin Ortadoğu’daki kanlı iç savaşın parçası haline getirildiğini, içeride-dışarıda savaşla iktidarını sürdürmeye çalışan Erdoğan ve AKP iktidarının artık hesap vermesi gerektiğini söyleyen Tuzci, “Halkımızı katleden bombaların sahipleri bu ülkeye kan ve kaos dışında hiçbir şey vadetmiyor. Ülkemizi Suriyelileştiren, etnik ve mezhepsel çatışmaya sürükleyen, emperyalist merkezlerin Ortadoğu’daki kanlı oyununun alanlarından birisi haline getiren tüm güçlere kararlılıkla karşı duracağız” ifadesini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beko hakkında açılan ‘hakaret’ davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Termikel'de ücretleri ödenmeyen işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...