22 Mart 2016 11:54

Fatih'te 1 haftadır park halinde olan araçtan şüphelenildi

Paylaş

Fatih, Aksaray Metrosu yakınındaki sokakta park halinde bulunan şüpheli araç bomba imha uzmanları tarafından incelendi. Yapılan incelemelerde olumsuz bir duruma rastlanmazken, otomobilin Antalya'dan çalındığı için arama kaydının bulunduğu belirlendi. 

Fatih'te 5 gündür park halinde duran 34 TT 1327 plakalı beyaz otomobil mahallelinin dikkatini çekti. Vatandaşlar 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri otomobili inceledikten sonra, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

PEŞ PEŞE KONTROLLÜ PATLAMA YAPILDI

Ekipler, şüpheli otomobilde fünye ile yaklaşık 5 dakika arayla 2 kontrollü patlatma yaptı. Bomba imha uzmanları otomobilde olumsuz bir bulguya rastlamadı. 

BOMBA DETEKTÖR KÖPEĞİ ARON DA ARAMA YAPTI 

Patlamaların ardından aracı inceleyen polis ekipleri, daha sonra K-9 bomba detektör köpeği ARON ile araçta arama yaptı. Polis ekipleri tarafından çekiciye yüklenen otomobil, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı bir şekilde incelenmek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

ANTALYA'DAN ÇALINIP, İSTANBUL'DA SAHTE PLAKALI KULLANILMIŞ

Şüpheli araçla ilgili yapılan detaylı çalışma sonucunda, otomobilin Antalya'dan çalındığı için arama kaydı bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, otomobile İstanbul'da başka bir araca ait 34 TT 1327 sahte plaka takılarak kullanıldığını tespit etti. Polis ekipleri çevrede bulunan güvenlik kameralarını toplayarak inceleme altına aldı. Konu ile ilgili olarak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Polis, otomobili bırakan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Belçika saldırıları açıklaması: Teröristlerin birbirinden farkı yok

SONRAKİ HABER

Aile Bakanından 'cinsel istismar' açıklaması: Bir kere olması Ensar Vakfını karalamak için gerekçe olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...