22 Mart 2016 08:28

Davutoğlu, terörü lanetledi, akademisyenlere çattı

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel’de meydana gelen bombalı saldırıları lanetledikten sonra, yine HDP’ye, CHP’ye ve akademisyenlere yüklendi.

Davutoğlu partisinin grup konuşmasında sık sık sesini yükseltti. Ankara ve İstiklal Caddesi’ndeki saldırılardan bahsederken Davutoğlu, “Devlet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Birçok terör örgütü koordineli bir şekilde ülkemizi hedef alıyor. Hepsi aynı hedef için hareket ediyor. Burada bir kez daha ölen yabancı uyruklu sivillerin ailelerine ve ülkelerine taziye mesajlarımı iletiyorum. Bu şehitlerimiz artık Çanakkale haftasında Çanakkale ruhuyla anılacaklardır” dedi.

Saldırganlara “Korkmadık, korkmayacağız. Yılmadık, yılmayacağız” diye seslenen Davutoğlu ‘sözde barış havarileri’ ifadesini kullanarak barış için imza atan akademisyenlere ve medyaya yüklendi. “Neredesiniz, ey aydınlar, akademisyenler? Neden PKK’yı lanetleyen bir bildiri yayımlamıyorsunuz? Milletimizden, milletimizle yürüyen akademisyenlerden, aydınlardan güç alıyoruz. Maalesef Türkiye’de bu terör olayları esnasında habercilik dışında faaliyetlerle ülkeyi karamsarlığa sevk etmek isteyen bazı medya çevreleri de var. Bırakın terör örgütlerini eleştirmeyi, terör örgütlerini yer yer överler. Belçika’da, Fransa’da bir terör saldırısı olduğunda hemen medya savunmaya geçer ama Türkiye’de olunca susarlar” diye konuştu.

CHP’nin de DHKP-C ile ilişkisi olduğu iddiasını süren Davutoğlu “HDP değil ama CHP’nin durumuna şaşırdığını söyledi ve CHP seçmenini ‘yeniden düşünmeye’ davet etti.

Davutoğlu “Terör korku ve panik oluşturmak istiyor ve maalesef HDP ve CHP’nin açıklamaları da milleti bu korkuya sürüklüyor. Sayın Kılıçdaroğlu, bu mu sizin terörle mücadeleniz? Sayın Kılıçdaroğlu, sen önce kendi partini yönet de sonra devletin nasıl yönetileceğini söylersin.” dedi.  

'KAMUDAKİ TAŞERON İŞÇİLERE KADRO' AÇIKLAMASI

Davutoğlu kamuda hem asli hem de yardımcı işlerde çalışan taşeron işçilere kadro verileceğini de şu şekilde açıkladı :”İster asıl iş olsun, ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah. Biz söz verdik mi böyle söz veririz.”  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sen barışın resmini yapabilir misin Abidin?

SONRAKİ HABER

Öğrencilerin davası sonuçlandı: 'Tayyip'e çay yok' demek hakaret değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...