22 Mart 2016 00:48

Hajduk Split kazanmayı hatırladı

Paylaş

Hakan KARAKOCA

Hırvatistan’da Dinamo Zagreb’in mutlak hegemonyası sorgulanmaya başlarken Rijeka ve Hajduk Split zirveye yerleşmek için fırsat kolluyor. Hajduk Split devre arası kaybettiği isimlerle yarışın uzağına düşse de zirveye daha yakın olan taraf olmak istiyor. Rijeka’nın gözü ise daha yükseklerde; Dinamo’nun yapacağı birkaç hata onları şampiyon yapabilir.

Hajduk Split zirve hayalleri kurarken ara transfer dönemiyle tepetaklak olmuş durumda. Andrija Balic, Goran Milovic ve Mijo Caktas’ın takımdan ayrılışıyla birlikte ilk 11’in üç değişmezini kaybetmiş oldular. Milovic savunmanın bel kemiği, Caktas ve Balic ise orta alanda takımı sırtlayan ikiliydi. Bu oyuncuların yerlerini transferlerle dolduramadılar. Ekonomik kriz halen devam ediyor ve bu nedenle de sahada istenen sonuçlar gelmiyor.

KUPADA RAKİP DINAMO

Ligde hedeften uzaklaşan Hajduk Split’in elinde kupa hedefi kaldı. Kupada da rakip ezeli “düşman” Dinamo Zagreb oldu. Çift ayaklı maçlar sonucunda finale kalan takımın belli olacağı tur, ilk maçtan galibini belirlemiş gözüküyor. Hajduk’un büyük ümitlerle kendi evi olan Poljud’ta çıktığı maçı Dinamo Zagreb, tabiri caizse yarım saatlik bir futbolla 2-0 kazandı.
Kupada gelen bu mağlubiyet final hayallerini büyük ölçüde bitirirken, Dinamo karşısındaki mutlak mağlubiyet hissini de güçlendiriyordu. Kupadaki bu mağlubiyet Hajduk’un Dinamo’ya karşı 13 maçtır kazanamama istatistiğini ortaya çıkarıyordu. Son olarak 2013 yılında galip gelen Hajduk, Dinamo’yu bir daha yenemedi.

GALİBİYET HASRETİ SONA ERDİ

Fikstürün güzelliği bize kısa sürede birkaç Hajduk Split-Dinamo Zagreb derbisi izletti. Pazar günü kupada yara alan Hajduk yine seyircisi önünde Dinamo Zagreb’i ağırladı. Maça hızlı bir başlangıç yapan Hajduk, genç oyuncu Fran Tudor’un golüyle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı ve kötü seriye bir son verdi. Dinamo cephesi bunu “şanssızlık” olarak nitelendirirken, Hajduklular tüm gece kutladı.

Dinamo Zagreb halen lider ama takipçisi Rijeka ile puan farkı 2’ye düştü. Rijeka’nın iştahını kabartan en önemli etken ise Rijeka’nın Dinamo ile oynayacağı bir maçın daha olması. Saha dışı olaylarla sarsılan Dinamo’nun saltanatını yıkmak için büyük bir fırsat da diyebiliriz buna.

ÖNCEKİ HABER

Nasrallah: Suriye'de siyasi çözüme dair adımları Suudi Arabistan ve Türkiye engelliyor

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab, ABD'de tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...