22 Nisan 2012 12:01

‘Düşler Okulu’ umut dağıtıyor

UMUT Sahnesi, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda geçtiğimiz Cumartesi günü Şahin Kellecinin yazıp yönettiği Düşler Okulu adlı oyunu sahneledi. Çok sayıda kişi tarafından izlenen oyunda meslek liselerindeki eğitim sistemi, staj sömürüsü, ulaşım sorunu ve niteliksiz eğitime dikkat çekildi.Atanamay

Paylaş
Emre Aydın

Atanamayan iki öğretmen arkadaşıyla birlikte hayallerindeki demokratik eğitim modelini gerçekleştirmeye çalışan idealist genç bir öğretmen rolündeki Kemal İstanbulluoğlu, sahneledikleri ‘Düşler Okulu’ adlı oyunlarını anlattı. Akdeniz Çevre Koruma Derneği’nde oyunun hazırlıklarına başladıklarını ve Eğitim Sen binasında çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran İstanbulluoğlu, sergilenen bu oyunun emeklerinin karşılığı olduğunu dile getirdi. Dekorları kendilerinin yapıp taşıdığını belirten İstabulluoğlu, “Okullar Hayat Olsun” projesiyle 23 Nisan İlköğretim Okulunun sahnesini de kullandıklarını söyledi. İstanbulluoğlu, bu oyunun Türkiye’deki ‘çatlak’ eğitim sistemini ironik bir dille anlattığını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLER DENEY TAHTASI

Oyun sonrası görüşlerini aldığımız seyircilerden Saniye Köymen, oyunu çok cesur bulduğunu ve okullarda buna benzer etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini belirtti. İnsanların kendilerini ifade etmekte özgür olamadıklarını dile getiren Köymen, aynı zamanda eğitim sistemin öğrencileri deney tahtası haline getirdiğine dikkat çekti.

Meslek liselerinde, üniversitelere dönük eğitim verilmediğini ve 4+4+4’ün gençlere verecek bir şeyinin olmadığının söyleyen Tuğçe Atarat da,  böyle bir eğitim sisteminin yetişecek gençlerin zararına olduğunu ifade etti.

Oyunu izlemeye gelen lise öğrencisi Ömer Akkaya ise, bazı tabuların yıkılması gerektiğini söyledi. İnsanların demokratik bir eğitimin imkansızlığına inandırılmaya çalışıldığını belirten Akkaya, demokratik eğitimin mümkün olduğunu, anadilde eğitimin olması gerektiğini ve YGS için Van depreminden etkilenen gençlere bir kolaylık sağlanmasını gerektiğini de sözlerine ekledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç Kültür Bakanına ırkçılık suçlaması

SONRAKİ HABER

‘Bu Son Olsun’ bir 12 Eylül komedisi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...