21 Mart 2016 13:54

Kayyım nedeniyle Belçika’da kalmaya karar verdi

Paylaş

Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Belçika’ya gitti. Akarçeşme, Zaman’a kayyım atandıktan iki gün sonra işinden ayrıldığını ve bir panele katılmak için Brüksel’e gittiğini, dönmeyi düşünmediğini söyledi.

Cumhuriyet’in haberine göre; İngilizce yayın yapan Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Belçika’ya gitti. Deutsche Welle’nin sorularını yanıtlayan Akarçeşme, Zaman Medya Grubuna kayyım atandıktan sonraki iki gün içinde “Gazetede ya da Türkiye’de kalmasına gerek olmadığını” anladığını söyledi. Bir konferansa katılacağı Brüksel’den dönmeme kararı alan Akarçeşme, elinde bir bavulla arkadaşlarına veda dahi etmeden yola çıktığını anlattı.

Medyada Cumhurbaşkanını sorgulayan tüm seslerin cezalandırıldığını ifade eden Akarçeşme, “Bu neredeyse IŞİD’in yağmalama zihniyeti gibi: Başkasının malına ve mirasına el koyup her şeyi yok ediyorsunuz” dedi. Hükümetin yolsuzluk soruşturmalarının başladığı 2013’ten beri Zaman’ı hedef aldığını belirten gazeteci, “Bu gazetemize düzenlenen ilk baskın değildi, ancak en vahşisiydi” diyerek polis baskını sırasında gözyaşlarına hakim olamadığını anlattı.

“Medyaya yönelik cadı avı gazetemizle sınırlı da değil” diyen Akarçeşme, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yeniden tutuklanabileceğine dikkat çekti.

Çıkan haberler sonrasında Sevgi Akarçeşme, Twitter hesabından açıklama yaptı. Akarçeşme, “İltica ettiğim haberi gerçeği yansıtmıyor, ama baskı ve sansür nedeniyle bir süre dönmeyi düşünmediğim doğrudur.” ifadelerini kullandı

Aralık 2015’te sosyal medyadan başbakana hakaret ettiği gerekçesiyle 17 ay ertelemeli hapis cezası verilen Akarçeşme, gelecek hafta da cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacağını, ancak duruşmaya katılmayacağını söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Şafak Facebook’ta takipçi mi satın aldı?

SONRAKİ HABER

AKP Milletvekili Öztürk: İnadına Ensar Vakfı'na destek olmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...