21 Mart 2016 13:22

Adana'da 3 belediye başkanı da yargılanıyor

Paylaş

Salih ÜÇTEPE

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın görevden alınması ile 4 yıl vekaleten bu görevi yürüten bağımsız Zihni Aldırmaz hakkında ‘İmar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansman sağladığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması önümüzdeki günlerde başlıyor. Fethullah Gülen’in 1 numaralı sanık olduğu davada tutuklu bulunan Aldırmaz’ın yanı sıra 15 kişi de yargılanacak. Bu davayla birlikte Adana’nın son 3 belediye başkanı da ayrı ayrı suçlamalarla yargılanacak.

Adana Emniyet Müdürlüğüne 15 Mayıs 2015’te yapılan bir ihbarla, 2012 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen Kanuni Üniversitesine ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek Cemaate 150 milyon liraya varacak miktarda rant kazandırdığı iddia edildi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma sonucu 13 Ocak’ta 16 kişi gözaltına alınmıştı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Hasan Uzun ve Adana Ticaret Borsası Eski Başkanı Muammer Çalışkan tutuklandı.

106 SAYFA İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Terör-Teknik ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu cumhuriyet savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, 106 sayfadan oluşan iddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütü hakkında hazırlanan rapora da yer verdi. Raporda örgütün kuruluşu, amacı, örgütlenişi mali yapılanması ile ilgili detaylı bilgiler de yer alırken bir dönem belediye başkan vekilliği de yapan Mustafa Tuncel ile İş Adamı Mahmut Tuncel müşteki olarak yer alıyor.

1 NUMARALI ŞÜPHELİ FETHULLAH GÜLEN

1 numaralı şüpheli  Fethullah Gülen hakkında ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken suçlamaları kabul etmeyen Zihni Aldırmaz’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında, ‘Terör örgütüne üye olma’, ‘Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ suçlarından 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

MHP’den 5’inci kez seçilen Aytaç Durak, bir yıl sonra açığa alınıp hakkında hazırlanan müfettiş raporlarının ardından 13 dava açıldı. Bir süre tutuklu yargılanan Aytaç Durak, bu davaların 4’ünden para ve hapis cezası alırken hapis cezalarının ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. 5 davadan beraat eden, 2 davası da düşürülen Aytaç Durak aleyhindeki 2 dava devam ediyor. Halen görevdeki MHP’li Başkan Hüseyin Sözlü hakkında da geçen hafta 19 yıl hapis istemiyle ‘İhaleye fesat ve rüşvet davası’ açıldı, yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Böylece Adana Büyükşehir’in son 3 belediye başkanı da adliyelik oldu. (Adana DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da 'mahalleler bombalanıyor, sivillerle iletişim kesildi'

SONRAKİ HABER

Her şeye rağmen.... 'Direniş Newroz’u'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa