21 Mart 2016 11:38

Romanya’da sağlık emekçileri grevde

Paylaş

Romanya’da zam ve daha iyi çalışma koşulları isteyen doktorlar ‘Japon grevine’ başladı. Sağlık emekçileri aynı zamanda ‘ücretsiz tedavi hakkı tanınmasını’ da talep ediyor. Öte yandan Fransa’nın başlıca 6 havalimanında hava kontrolörleri de dün sabaktan itibaren greve başladı.

Romanya sağlık çalışanlarını temsil eden sendikalar, maaş zammı için yapılan görüşmelerin uzamasını protesto ederek ‘Japon grevine’ başladı. Sağlık çalışanları bir hafta boyunca kollarına taktıkları kol bantları ile tepkilerini dile getirecek. 

Japon işçilerin geçmişte çalışma şartlarıyla ilgili şikayetlerini kol bantları ile gündeme getirdikleri biliniyor. Romanya’da sağlık çalışanları, kendilerine bir an önce zam, çalışma şartlarının düzeltilmesini, öncelikli ve ücretsiz tedavi hakkı tanınmasını talep ediyor. Bu amaçla bir hafta boyunca istek ve beklentilerini parlamento komisyonu yetkililerine iletmeyi hedefliyorlar. Sendika temsilcileri, dün başlayan eylemlerinden sonuç alınamaması halinde Sağlık Bakanlığı ve parlamento önünde protesto eylemlerine başlayacağını duyurdu. 

HAVALİMANINDA GREV 

Fransa’nın başlıca 6 havalimanında hava kontrolörleri bu sabahtan itibaren greve başladı. Bu havalimanlarında uçuşların yüzde 20 ila 30’u iptal oldu. Hava kontrolörlerinin grevi dün sabah itibariyle Fransa’nın 6 büyük havalimanında başladı. Sendikalar greve gitme nedeninin, 2016 yılında personel sayısının azaltılması ve emekliye ayrılan personelin sadece yüzde 65’inin yenilenmesi olduğunu ve bununla birlikte hava kontrol sisteminin yeni teknolojiye ayak uyduramaması ve akabinde sürekli hale gelen kazaların yaşanmasına dikkat çekmek olduğunu ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Paris zanlısı itirafçı olmak istedi’ iddiası

SONRAKİ HABER

Arap Birliği Suriye’de ilan edilen federasyonu tanımadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...