21 Mart 2016 11:07

Siirt'te coşkulu Newroz kutlaması

Paylaş

Siirt Newrozu’nda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Bu ülkede onların söylediği gibi bir istiklal savaşı yoktur, bir kurtuluş savaşı yoktur. Savaş bizim kaderimiz değil. Çözüm mümkündür. Savaşı dayatan Erdoğan'dır. Bunun için yeni bir hükümet şekillendirecektir. Eğer, 'Bu savaş devam etsin' diyorsanız, Erdoğan'ı desteklersiniz yoksa hep beraber, 'dur' deyip yeni bir hükümet şekillendirmeliyiz" diye konuştu. 

Siirt'e onbinler Barış Mahallesi'ndeki Newroz alanındaydı. Saygı duruşuyla başlayan kutlama esnasında alanda açılan Abdullah Öcalan posteri ve PKK ile KCK bayraklarını bahane eden polis, TOMA'lar eşliğinde Newroz alanına girdi. Kitlenin tepki göstermesi üzerine polis alandan çıktı. Eruh ve Pervari ilçelerinden Newroz kutlamasına gelen binlerce yurttaş, 15 Ağustos atılımının diyarında Newroz ateşini yakarak halaya durdu. 

Newroz Tertip Komitesi adına açılış konuşmasını yapan Şakir Şenduryıldız, Mart ayının diktatörlere karşı direniş ayı olduğunu söyledi. Ardından Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Hediye Sütçü, Newroz'un ağlayan annelerin gözyaşına çare olması temennisinde bulundu. 

Sloganlar eşliğinde konuşmasına başlayan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, başta anneler olmak üzere Abdullah Öcalan ve cezaevlerindeki mahpusların Newroz'unu kutladı. 

'HALKLARIN NEWROZ'UNU ENGELLEYEMEDİNİZ'

Tüm provokasyon girişimlerine ve yasaklamalara rağmen halkın Newroz kutlamalarının engellenemediğini vurgulayan Yüksek, "Ne kadar baskı yaparsanız yapın, en yakın zamanda iktidarda düşeceksiniz. Halklar, AKP'yi tarihin çöp sepetine atacak. Sekiz aydır aralıksız Kürt kentlerinde abluka devam ediyor. Bu süreç boyunca hayatını kaybeden insanlarımızı anıyor, anılarına bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz" dedi. 

Ülkede savaşı dayatanın Erdoğan olduğunu dile getiren Yüksek, "Bu ülkede onların söylediği gibi bir istiklal savaşı yoktur, bir kurtuluş savaşı yoktur. Savaş bizim kaderimiz değil. Çözüm mümkündür. Savaşı dayatan Erdoğan'dır. Bunun için yeni bir hükümet şekillendirecektir. Eğer, 'Bu savaş devam etsin' diyorsanız, Erdoğan'ı desteklersiniz yoksa hep beraber, 'dur' deyip yeni bir hükümet şekillendirmeliyiz" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Varız, buradayız demek için geldik’

SONRAKİ HABER

Havuz medyasının Diyarbakır Newrozu'nda 'alan boş' yalanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa