21 Mart 2016 10:49

Karamürsel'de okula önce Bakan Avcı'nın arkadaşı yazarın adı verildi, bağışçı tepki gösterince geri alındı

Paylaş

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Karamürsel İmam Hatip Lisesi'ne Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın arkadaşı olduğu öne sürülen yazar Mustafa Yazgan'ın adı verildi. Okulun arazisini bağışlayan aile karara tepki göstererek, Cumhurbaşkanlığı'na konuyu iletti. Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatı ile isim değişikliğinin durdurulduğunu söyledi.

Karamürsel Kayacık Mahallesi Amiral Caddesi'nde 34 yıl önce öğretime açılan Karamürsel İmam Hatip Lisesi'ne yazar Mustafa Yazgan'ın ismi verildi. 34 yıl önce Hacı Lütfü Hınçal 3 bin 19 metrekarelik arsasını İmama Hatip Lisesi yapılması için bağışladı. İlim Yayma Cemiyeti Karamürsel Şubesi'nin katkılarıyla Karamürsel İmam Hatip Lisesi yapıldı. Okul, 34 yıldır aynı isimle eğitim öğretim verirken, aslen Gaziantepli olan ancak Karamürsel'de yaşayan, bir zamanlar Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile aynı gazetede köşe yazarlığı yaptığı belirtilen; inceleme, roman, piyes, çocuk kitapları yazan Mustafa Yazgan'ın ismi verildi.

Karamürsel İmam Hatip Lisesi'nin tabelası değişmezken, lisenin internet sitesinde sadece okul bilgileri bölümünde kurumun adı kısmında lisenin isminin 'Karamürsel Mustafa Yazgan Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirilmesi, sitenin açılış sayfasında ve diğer sayfalarında henüz 'Mustafa Yazgan' adına yer verilmemesi dikkat çekti.

İmam Hatip Lisesi yapılması için arsayı bağışlayan 16 yıl önce hayatını kaybeden Hacı Lütfü Hınçal'ın çocukları, geçtiğimiz ay Karamürsel Kaymakamlığı, Cumhurbaşkanlığı'na dilekçe göndererek, liseye 'Mustafa Yazgan' adının verilmesinin nedenini sordu. Hınçal ailesi, Hacı Lütfü Hınçal'ın arsayı bağışlarken okula isminin verilmesi için bile herhangi bir talepte bulunmadığını, okula bir yazsarın  isminin verilmesinin neye dayanılarak alındığını anlayamadıklarını belirttiler.

Cumhurbaşkanlığı'na ulaşan dilekçenin ardından konu ile ilgili araştırma yapılması için Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderildi.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ DURDURULDU

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise isim değişikliğinin durdurulduğunu belirtti. Okulun mevcut isimle eğitime devam edeceğini söyleyen Fehmi Rasim Çelik, "Bakanımızın talimatı ile isim değişikliği durdurulmuştur. Mevcut olan isimle devam edecek, zaten herhangi bir tabela değişikliği yapılmamıştır" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Hiçbir baskı bu halkı yıldıramaz

SONRAKİ HABER

‘Varız, buradayız demek için geldik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...