21 Mart 2016 10:38

Baydemir: Hiçbir baskı bu halkı yıldıramaz

Tarsus'ta binlerin katılımı ile kutlaman Newroz'da konuşan HDP Milletvekili Osman Baydemir, siyasi iktidarın tüm korku ve baskı politikalarına Tarsus'un Newroz alanını doldurarak cevap verdiğini söyledi. Baydemir, hiçbir baskı ve sindirme politikasının bu halkı yıldıramayacağını söyledi.

Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen Newroz kutlaması binlerin katılımı ile davam etti. 7'den 70'e binlerce yurttaşın bulunduğu kutlamada, kadınlar ve çocukların kendi renkleri ile katılması alana farklı renk kattı. Alkış ve zılgıtların dinmediği kutlama başlamadan önce Koma Rojava'nın söylediği şarkılar eşliğinde yurttaşlar Newroz halayına durdu. 

HDP Tarsus ilçe Eşbaşkanlarının halkı selamlamasından sonra söz alan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı M. Fazıl Türk, Kürt halkının bu mücadelesi ile Newroz'u bu noktaya getirdiğini belirterek, "Kimse Newroz'u yasaklayamaz" dedi. Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu ise, "Bu Newroz direniş Newroz'udur" dedi.

'BARIŞ YERİNE SAVAŞA BAŞLADILAR'

Türk'ün konuşmasının ardından halka hitap eden HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, halkın Newroz'unu kutlayarak, her şeye rağmen bunca acı ve gözyaşına rağmen siyasetin çökertildiği katliamların ve vahşetlerin yaşandığı bir dönemde barış dileyen annelere, "size helal olsun" diye seslendi. 2016 Newroz'unun barış Newroz'u olmasını siyasi iktidarın engellediğini ifade eden Baydemir, siyasi iktidarın barış istemediği için Kürdistan ve Ortadoğu'da savaş başlattığını dile getirdi.

'TÜRKİYE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ'

Türkiye'nin savaşın merkezi haline getirildiğini belirten Baydemir, Türkiye'nin Suriye'nin arka bahçesi değil, Suriye'nin ta kendisi olduğunu söyledi. Baydemir, "Ya rabbi zulüm kimden gelirse gelsin, senin lanetin onla olsun. Bariş talebi kimle gelirse, gelsin senin rahmetin onlarla olsun. Bir kez daha açık ve net ifade ediyoruz. Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul katliamlarını kınıyoruz. Cizre ve Sur'da gerçekleştirilen tüm katliamları kınıyoruz. Bir yarayı başka yarayla kapatmak mümkün olamaz" dedi.

'BU HALK KORKU İLE YILMAZ'

Bölgede halkın evlerinin bombalanması nedeniyle evlerine gidemediğini, Türkiye metropollerinde ise halkın "bomba patlayacak" diye evlerinden dışarı çıkamadığının altını çizen Baydemir, ülkede siyasi iktidar tarafından bir korku algısının kurulduğunu dile getirdi. Siyasi iktidarın tüm korkularına ve baskılarına bu Tarsus'un bu alanda direniş ile cevap verdiğini aktaran Baydemir, hiçbir baskı ve sindirme politikasının bu halkı yıldıramayacağını söyledi.

Konuşma ardından halk müzik gruplarının seslendirdiği ezgiler eşliğinde halaya durdu. (DİHA

 

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de Newroz kutlamalarına polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Karamürsel'de okula önce Bakan Avcı'nın arkadaşı yazarın adı verildi, bağışçı tepki gösterince geri alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...