22 Nisan 2012 11:43

‘Savaş kitlesel sakatlık kaynağıdır’

HÜKÜMETİN Suriye politikalarına bir eleştiri de Engelliler Konfederasyonu’ndan geldi. Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli, Suriye’ye olası bir emperyalist müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Savaş aynı zamanda kitlesel bir sakatlık kaynağıdır” dedi.Türkiye Körler Federasyonu Genel Merkezi&rsq

‘Savaş kitlesel sakatlık kaynağıdır’
Paylaş

HÜKÜMETİN Suriye politikalarına bir eleştiri de Engelliler Konfederasyonu’ndan geldi. Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli, Suriye’ye olası bir emperyalist müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Savaş aynı zamanda kitlesel bir sakatlık kaynağıdır” dedi.

Türkiye Körler Federasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya birçok engelli üye de katıldı. Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli, AKP Hükümetinin ABD’nin de desteği ile Suriye’ye müdahaleye hazırlandığını belirterek, “Suriye’ye karşı haksız bir savaş davul zurna çalarak geliyor” dedi.

‘MÜDAHALEYE KARŞIYIZ’

“Ülkemizin engellileri Suriye’ye yapılacak bir savaşa şiddetle karşıdırlar” diyen İçli, Suriye’ye karşı olası bir savaşın “haklı bir savaş” olamayacağını, “Ancak Amerikan emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulanmasına” hizmet edeceğini vurguladı. İçli, Türkiye’deki tüm barış yanlılarını bir “barış cephesi” oluşturmaya davet etti.

‘YİNE BİZ ZARAR GÖRECEĞİZ’

İçli, savaş bütçeleri oluşturulması için sosyal fonların kısılması yoluna gidileceğine, böylelikle engellilere yapılan harcamalardan da tasarruf edileceğine dikkat çekti. İçli, “Zaten ihmale uğrayan, horlanan ve dışlanan engelliler, savaş döneminde daha çok ihmal edilmekte, dışlanmakta ve ayak altında kalmaktadırlar. Bu yüzden en kararlı savaş karşıtı ve barış savunucuları engellilerdir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


SAVAŞLARIN YARATTIĞI TAHRİBAT

- Araştırmalara göre bugünkü dünya nüfusu kadar insan, savaşlarda ölmüş veya sakat kalmıştır.
- Birinci Dünya Savaşı’nda 10 milyon, İkinci Dünya Savaşı’nda 20 milyon insan sakat kalmıştır.
- Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombaları ile 250 bine yakın insan ölmüş, iki katı kadarı da sakat kalmıştır. Bombanın radyasyon etkisinden dolayı da yıllarca sakat çocuklar dünyaya gelmiştir.
- İç savaşlar ve bölgesel boğazlaşmalarda ölen ve sakat kalan insan sayısı on milyonlarla ifade edilmektedir.
- İkinci Körfez Savaşından sonra başlayan 8 yıllık işgal boyunca bir buçuk milyon insan öldürülmüş, iki misli insan bedensel ve ruhsal bakımdan sakatlanmıştır.

ÖNCEKİ HABER

Suriye ile iplerin gerilmesi nakliyecileri vurdu

SONRAKİ HABER

Strasbourg’daki açlık grevi de sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa