21 Mart 2016 07:09

Kızıltepe'de kutlama sonrası bir saldırı daha

Mardin Valiliği'nin kentte bir aylık yasak ilan etmesine karşın Kızıltepe'de halk polisin saldırısına rağmen Newroz'u kutladı. Kutlamanın ardından polislerinin saldırısı ile çıkan çatışmalar mahallelere yayıldı.

Paylaş

Mardin Valiliğinin kentte devreye soktuğu bir aylık yasağa rağmen Kızıltepe halk Mehmet Sincar Parkı etrafında bir araya gelerek, Newroz'u kutladı. Sabah erken saatlerde mahallelerde bir araya gelen yurttaşlar, Newroz alanına yürümek istemesi üzerine polis saldırısına maruz kaldı. İçerisinde HDP Milletvekili Erol Dora'nın da bulunduğu kitle, polis saldırısına karşı direnişe geçti. Kitle, polis saldırısına karşı sokaklarda Newroz ateşini yaktı. 

SALDIRIYA RAĞMEN HALK NEWROZ KUTLADI

Newroz kutlamasını yapılacağı Mehmet Sincar Parkı kuşatmaya alınırken, halk Newroz alanı etrafında toplanmaya başladı. Burada da erbaneler ve atılan " sloganlar eşliğinde halay çekildi. Kitleye bir kez daha saldıran polis, halkın direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kalırken, halk bir kez daha park etrafından toplandı. Burada konuşan HDP Milletvekili Erol Dora, Newroz kutlamalarının keyfi bir şekilde engellendiğini kaydederek, "Yasak zihniyetinden kaynaklı barış ve demokrasi içinde kutlanan Newroz şuan yasaklarla ve müdahalelerle karşılanmaktadır. Bu yasaklar tüm Türkiye'ye kaybettirecektir. Savaş konseptinden kaynaklı olan bu yasaklar herkese zarar verecektir" diye konuştu. 

Dora'nın konuşmasının ardından polisler bir kez daha halka saldırdı. Bir çok noktada halk yaktığı Newroz ateşi ile Newroz'u kutlamaya devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de 1 özel harekat polisi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hasan Ferit Gedik davası öncesi adliyede polis ablukası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...