20 Mart 2016 14:44

Newroz öncesi gözaltı furyası

Paylaş

Newroz kutlamalarının startının verilmesi ile birlikte artan polis operasyonları bugün de devam etti. Operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

İSTANBUL 

İstanbul Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlanması planlanan Newroz öncesi Arnavutköy’de polis baskınları yapıldı. Özel harekat polislerinin de katıldığı baskında Yunusemre Mahallesi’nde bulunan bir dairede arama yapıldı. 

İZMİR 

İzmir’in 8 ilçesinde sabah saatlerinde önceden belirlenen ve aralarında HDP Buca Gediz Temsilciliği ile iki derneğin de bulunduğu 32 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan aramaların ardından aralarında HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Masum Koç, Buca İlçe Eşbaşkanı Cevdet Ağca’nında bulunduğu 19 kişi, gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Newroz etkinliklerinde “eylem yapma” şüphesi ile gözaltına alındıkları öğrenildi. İzmir’in 

Kemalpaşa ilçesinde ise askeri araca yönelik yapılan saldırıyla ilgisi olduğu iddiasıyla Büyük Torbalı Gazetesi’nde çalışan Sinan Tekdemir ve 18 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. 2 gazetecinin haber takibi sırasında gözaltına alındığı öğrenildi.

MANİSA 

Manisa’da ise HDP Manisa il yöneticilerinden Mazhar Çelik, Mehmet Şinasi Zorbay ve Adnan Mankan, Newroz kutlamasına katılım çağrısı yapan bildirileri dağıttığı esnada gözaltına alındı. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde gözaltına alınan 3 HDP yöneticileri Manisa Emniyet İl Müdürlüğü’ne götürüldü. 

ADIYAMAN 

Kentte 4 gün önce polislerin yaptığı ev baskınlarında gözaltına alınan HDP il Eşbaşkanı Zeliha Karınca, DBP İl Eşbaşkanı Rıza Bilgiç, MEYA-DER yöneticisi Sabri Bilgiç ile Ali Oğuz, Doğan Abacı, İzet Karadağ çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. 

HAKKARİ

Bulak Mahallesi’nde bulunan bir eve özel hareket polisi çok sayıda zırhlı araçla baskın yaptı. Evde yaşayan Colemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyesi öğrenciler ve komşuları silahla tehdit edilerek, darp edildiği iddia edildi. Baskın sırasında Nurettin Tomris isimli öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler, baskın sırasında özel hareket polisleri tarafından “Hepsinin kafasına sıkarız da elimiz de değil”, “Sizin arkadaşlarınız Yüksekova’da neden oraya gitmiyorsunuz” şeklinde tehdit edildiklerini iddia etti.

AĞRI 

Ağrı Dağı Öğrenci Derneği ile öğrenci evlerine sabah saatlerinde eş zamanlı olarak baskın yapıldı. Baskınlarda Elif Talat, Hüseyin Eroğlu, Fırat Uslu, Tuba Can, Mazlum Doğan Öner, Gazi Yaman ve Esra Özakbaş adlı öğrenciler, gözaltına alındı. 

MERSİN

Tarsus ilçesinde sabah saatlerde yapılan ev baskınlarında Kadri Ezer, Turgut Demir, Kasım Çatuk, Diyar Çatuk, Mahsun Aslan ve Emin Aral Tarsus gözaltına alınaral Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Er ya da geç kabul edecekler’

SONRAKİ HABER

İzmir'de Newroz'un yasaklanması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...