20 Mart 2016 14:21

Çorlu’da Ünteks işçileri ek zam istedi patron işten attı

Paylaş

Çorlu’da faaliyet sürdüren Ünteks’te işçileri asgari ücret zammı sonrası yapılan artışa itiraz ederek ek zam talebinde bulundu. Patronun ek zam talebine karşılık vermeyince bazı bölümlerde işçiler pazar günü mesaisine gelmedi. Patronun mesaiye kalmama eylemine yanıtı işten atmak oldu. Ek zam talebinde ısrar eden işçiler, şimdi işten atmalar karşısında neler yapacaklarını tartışıyor. 

Neredeyse bütün fabrikalarda Ocak zamları belli olmasına rağmen, zammı bir ay geç açıklayan Ünteks patronu, ücretlere ortalama yüzde 10 zam yaptı. Çorlu’da tekstil fabrikalarında yapılan zamların gerisinde kaldığını belirten Ünteks işçileri, yapılan zammın  işçi ücretlerine ortalama 150 lira olarak yansıdığını söyledi.

Beş yıl önce Çorlu’da kurulan Ünteks kısa sürede 2-3 kat büyüyerek yeni fabrikalar satın aldı. Ağırlıklı olarak Rusya pazarına üretim yapan firmanın Rusya ile yaşanan krizden hiç etkilenmediği gibi yeni fabrika satın almaya devam ettiğini anlatan Ünteks işçileri, patronun bu büyümeyi kendi sırtlarından sağladığını belirtti. Pazar günleri de dahil her gün çalıştıklarını dile getiren işçiler, ek zam istediklerinde ise kriz gerekçesinin ileri sürülmesine tepki gösterdi. (Çorlu/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Valiliği’nden emniyete sürekli ‘önleme arama izni’: İzmir’de sürekli ‘sıkıyönetim’ kararı

SONRAKİ HABER

‘Er ya da geç kabul edecekler’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa