22 Nisan 2012 11:24

Belediye adaletsizliği görmüyor

265 gündür direnişte olan Savranoğlu işçileri, Savranoğlu Deri Fabrikasının çevre ve halk sağlığını tehdit ettiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin (İBB) buna karşı önlem almadığı iddiasıyla basın açıklamasını gerçekleştirdi. İşçiler, belediyenin tedbir almaması durumunda, direniş çadırlarını bel

Belediye adaletsizliği görmüyor
Paylaş

İşçiler adına konuşan Deri-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, kendilerine adalet isteyenlerin, Savranoğlu işçilerine ve Menemen halkına yapılan adaletsizliği görmediğini belirterek, Savranoğlu-Rodeo Deri Fabrikası’nın 900 tonluk atık kimyasal maddeyi ruhsatsız ve arıtmasız bir şekilde Menemen Ovası ile İzmir Körfezi’ne bıraktığını söyledi.

TÜMTİS İzmir Şubesi önünden İzmir Büyükşehir Belediyesine yürüyen ve 111 gündür direnişte olan Billur Tuz işçileri, Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar da destek verdi.

Direnişte oldukları 265 boyunca, kendilerini “sosyal demokrat” , “emekçinin ve çevrenin yanında” olarak tanımlayan Belediye Başkanı ve yetkilileriyle 8 defa görüştüklerini ifade eden Alagöz, belediye yetkililerinden hukuksuzluğa göz yumduklarını söyledi. İBB’ye bağlı İZSU’nun fabrikayla ilgili hazırladığı yazısında, fabrikanın arıtmasının atıl olduğu, çamur ünitelerinin çalışmadığını tespit ettiğini söyleyen Alagöz, bunu İBB yetkililerine sunmalarına rağmen, bir sonuç alamadıklarını aktardı. İBB yetkilerinin çevre ve insan sağlığına zarar veren Savranoğlu-Rodeo fabrikası hakkında herhangi bir işlem yapmaması durumunda 1 Mayıs’tan sonra direniş çadırlarını İBB önünde kuracaklarını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

69 ilin bütçesi açık verdi

SONRAKİ HABER

TEDAŞ çalışanı elektrik borcunu ödeyemez duruma geldi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...