20 Mart 2016 07:12

Adana'da Newroz'a polis saldırdı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Newroz kutlamalarının yasaklandığı illerden biri olan Adana’da da, kutlama adresinin değiştirilmesine rağmen polis saldırılarının hedefi oldu. Saldırı sırasında bir polis kitleye doğru koşarak havaya ateş açtı. 

HALAYLARLA BAŞLADI

HDP’nin  Uğur Mumcu Meydanı için yaptığı başvuru reddedilince Seyhan’da Gülbahçesi mahallesi Karasu kavşağına taşınan kutlamalar için saat 11.00’de biraraya gelen kitle, rengarenk kıyafetleriyle halaylar çekti. Ancak kutlama kısa sürdü. Newroz alanını zırhlı araçlarla ablukaya alan poli, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu kitleye biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Sadece kutlama meydanı değil ara sokaklar da gaza boğuldu. 11.30 sıralarında gençler tekrar Newroz alanında toplanınca polis bu sefer daha sert saldırdı. Yarım saat süren çatışmanın ardından TOMA’lar alandan ayrıldı. Gençler halaylarla Newroz kutlamasına başladığı sırada polis yeniden müdahale etti. Alana yakın yerde polis zırhlı aracından inerek havaya ateş açtı.  Alanda bulunanların üzerine doğru koşan polis, silahını doğrulttuktan sonra araca bindi.

'SAVAŞ KARARI VERENLER YASAKLIYOR'

Yaşanan saldırılar HDP il binası önünde protesto edildi. Burada konuşan HDP Adana milletvekili Meral Danış Beştaş, Newroz kutlamalarının AKP iktidarı tarafından keyfi olarak yasaklandığını ifade ederek, “Son üç yılda Newroz barış ortamında ve bayram havasında kutlandı. Savaş kararını verenler, kaos ve çatışmalardan medet umanlar, provokasyonlarla bombaların patlatılması ile iktidarını sürdürmek isteyenler 2016 yılında Newroz’u da yasaklamaya kalkıyor. Canlı bombalar için tedbir alamayanlar, onlara dokunmayanlar, halkların Newroz’unu engelliyor. Bu sabah(dün sabah) Karasu kavşağında daha kitle toplanmadan hiçbir uyarı yapmadan halka saldırdılar. Görüşmeler devam ederken, tomalarla gaz ve tazikli suyla halka saldırdılar. 21 Mart’ta yapılsın işin bahanesi. Bahane değilse niye Ceyhan İlçede 21 Mart’ta yapılacak kutlamaya izin vermediniz?” diye tepki gösterdi. 

ÖNCEKİ HABER

ABD: Saldırıda yaşamını yitirenlerden ikisi vatandaşımız

SONRAKİ HABER

8'i ağır 19 yaralının tedavileri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...