19 Mart 2016 14:17

Hasan İşler ve Volkan Eryiğit mezarları başında anıldı

Paylaş

Adana’da 2004 yerel seçimlerinde Demokratik Güç Birliğinin seçim otobüsünde haber takibi yaparken geçirdikleri kaza sonucu yaşamını yitiren Evrensel Gazetesi Muhabiri Hasan İşler ve DİHA Muhabiri Volkan Eryiğit'i mezarları başında anıldı.

Hasan İşler’in Adana’nın Kayışlı köyündeki mezarı başında yapılan anmaya Emek Partisi üyeleri ve Hasan İşler’in arkadaşları katıldı.

Ülkede her gün katliamların yaşandığı bir ortamda Hasanları ve Volkanları anmanın barış demokrasi mücadelesini yükseltmenin daha acil bir görev haline dönüştüğünü ifade eden Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, aynı zamanda Emek Partisi İl Yöneticisi olan Hasan’ın ağzında yorulma kelimesi olmayan, işe en önde atılanlardan olduğunu ifade etti. Hasan’ın Arap halkından olduğunu söyleyen İmrek, aynı zamanda Kürt halkının ulus olmaktan kaynaklı taleplerini savunma konusunda da en ileri tutumu alan partililerden olduğunu söyledi. Hasan’ın aynı zamanda işçilik de yaptığını ifade eden İmrek, “Emekçilerle tek bağı bu değildi. Her grevde, işçi mücadelesinde onların yanında yer aldı” dedi. 2007 Çukobirlik direnişinde 12 gün boyunca işçilerle birlikte yatıp kalktı, 6 ay süren Eksa grevinde bir komite üyesi gibi çalışan bir arkadaşımızdı” dedi.

HASAN KİŞİLİĞİ VE DOĞASIYLA TAM BİR KOMÜNİSTTİ

Hasan’ın tüm gençlere evini açan paylaşımcı bir insan olduğunu söyleyen mücadele arkadaşı Sinan Araman, Hasan’ın paylaşımcı, güler yüzlü, vicdanlı, ger zaman doğruyu temsil eden kişiliği ve doğasıyla tam bir komünist olduğunu dile getirdi.

EMEKÇİ ARAP HALKININ BİZE EMANETİYDİ

Hasan'ın bir devrimci, aynı zamanda Çukurova bölgesinde işçi sınıfının, ezilen halkların mücadelesini belgeleyen bir gazeteci olduğunu söyleyen Hayat Televizyonu Haber Koordinatörü Ercüment Akdeniz, Hasan’ın Çukurova’da yüzyıllardır süren bir cefası olan Arap emekçilerinin kendilerine emanet ettiği bir genç olduğunu söyledi.  Hasan’ın feragat duygusuna sahip, toprağı işlemiş, aç kalmış ama alın terinden vazgeçmemiş bir halk geleneğinin çocuğu olduğunu ifade eden Akdeniz, “O yüzden hala onu unutamıyoruz. Onun yanına yeni yoldaşlar gönderdik. Bugün ülkeyi güzelleştiremedik ama bu bedeller amacına ulaşacaktır” dedi. Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı, Hasan’ın verilen hiçbir görevi geri çevirmeyen fedakar bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek kurdukları dernekte çocuklara matematik dersi verdiğini anlattı.

YAŞASAYDI BUGÜN DE HAKSIZLIKLARA SESSİZ KALMAZDI

Volkan Eryiğit’in Küçükoba Mezarlığındaki anmasına gazeteciler, HDP ve Meya Der katıldı. Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Bedri Karakaş, özgür bir yaşam uğruna mücadele ettiğini ifade ederek, "Bugün yaşanan ve gün yüzüne çıkan her şeyin Volkan gibi Hasan gibi arkadaşların sayesinde oldu. Mücadelesini bıraktığı yerden yürüteceğiz" dedi. Eryiğit'in babası Aydın Eryiğit  haksızlığa boyun eğmeyen bir kişiliğe sahip olan haksızlıkları insanlara aktarmak için gazetecilik yaptığını belirterek "Eğer bugün yaşasaydı, kadınların yok edildiği toplu katliamların yaşandığı bir ülkeden en iyi şekilde mücadelesini devam ettirecekti” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de Newroz yasakları protesto edilecek

SONRAKİ HABER

Canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...