19 Mart 2016 14:13

İzmir’de Newroz yasakları protesto edilecek

Paylaş

İzmir Valiliğinin HDP’nin Pazartesi günü İzmir’de yapmak istediği Newroz Mitingi’ne izin vermemesi üzerine, HDP eski il binası önünde yarın 13.00’te Newroz açıklaması yapacak.

HDP il binasında yapılan basın toplantısında konuşan HDP İl Yöneticisi Naile Eroğluer Yiğit, İzmir Valiliğinin ‘21 Mart günü için Buca değerlendire bilinir’ yaklaşımının samimi olmadığını belirterek “Aliağa Kaymakamlığı ilçe örgütümüzün 21 Mart günü için yaptığı başvuruyu da reddetmiştir. Newroz kutlamalarına yönelik bu yasak kararı hiç bir şekilde hukuki ve meşru değildir. Meşru ve haklı olan Newroz’un binlerce yıl olduğu gibi kutlanmasıdır. En baskıcı ve en zalim yönetimler döneminde bile halklar Newroz’a sahip çıkmış ve coşkuyla kutlamıştır” dedi.

KÜRKÇÜ DE KATILACAK

Newroz’un yasaklanamayacağını vurgulayan Yiğit, halkın istediği  Newroz’u kutlayabileceğini ve İzmir’in her yerinin halk için Newroz alanı olduğunu dile getirdi. Yiğit, İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün katılımıyla 20 Mart Pazar günü saat 13.00’te eski il binaları önünde toplanacaklarını ve yasakları protesto edeceklerini de ekledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

On binler Newroz yasağını deldi

SONRAKİ HABER

Hasan İşler ve Volkan Eryiğit mezarları başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa