19 Mart 2016 12:31

Canlı bombanın 81 ilde aranan IŞİD'li S.Y. olduğu iddia edildi

Paylaş

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısını 81 ilde aranan 4 IŞİD'liden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen S.Y., güvenlik güçlerince, Taksim Meydanı'ndaki Çevik Kuvvet toplanma alanını hedef aldı. Canlı bombanın, takip edildiğini düşünerek Yunan Başkonsolosluğu'nun önünde, Balo sokak girişinde kendini patlattığı değerlendiriliyor.

Hürriyet haberinde saldırı sonrası yapılan ilk incelemenin ardından kafası vücudundan ayrılan canlı bombanın kimliğinin S.Y. olarak belirlendiği iddia edildi.

S.Y.'nin Hamza Tonbak sahte kimliği kullandığı tespit edilmişti. Hamza Tonbak sahte kimliğini kullanan S.Y.'nin 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı, soğuk algınlığı için ise eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları aldığı belirlenmişti.

BirGün Gazetesi söz konusu IŞİD militanını daha önce "Canlı bombanın Yeşil Kartı da var" başlığıyla manşete taşımıştı.

1983 Adana doğumlu S.Y.'nin 2007'de de DHKP-C örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile hem Ankara'da hem de İstanbul'da gözaltına alındığı belirlendi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KCK: Sivillere yönelik eylemleri kınıyoruz

SONRAKİ HABER

RES mücadeleleri Karaburun'da buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...