19 Mart 2016 09:15

Sağlık Bakanı: 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 36 yaralı var

Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin olarak, "Saldırıda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi yaralı" dedi.

Yaralananlardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz" diye konuştu. 

T24'ün haberine göre Bursa'da basın toplantısı düzenleyen Müezzinoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sevginin, merhametin, özverinin, kardeşliğin nasıl sınırsız, ölçüsüz bir boyutu varsa, insanlık dışı duruşun da, insani değerlerle bağdaşmayan haince eylemlerin de sınırsız bir tablosuyla, uygulamasıyla ülke olarak ne yazık ki karşı karşıyayız. Masum insanları, çocukları, bebekleri katledebilecek zihniyeti lanetliyorum.

Son dönemde bu ağır tablolarla ne yazık ki karşı karşıyayız. Milletimizin insani değerleriyle, birlik ve beraberliğimizi merkeze alarak bu hain emelleri olan zihniyetle mücadeleyi başarıyla sürdüreceğiz. Hainler asla başaramayacak, insanlık katilleri asla başaramayacak. Saat 10.55, 10:58 sularında bir canlı bomba saldırısıyla karşı karşıya kaldık. 4 vatandaşımızı kaybettik, 36 yaralıdan 7’sinin durumu ağır, 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Umarım ki kayıplarımız olmaz. Milletimizin başı sağolsun diyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaralıların yaklaşık 12’sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Tespitler daha da netleşir. Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz. Katledenler de insanı katlediyorlar. Ülkemizin de, milletimizin de, insanlığın da uzak kalmasını temenni ediyorum. Bursa’daki programı yarıda keserek İstanbul’da sayın başbakanımızın yapacağı toplantıya gidiyorum.

İKİNCİ SALDIRI İDDİASI

Söylentileri her olay sürecinde yaşıyoruz. Asla yoktur demek mümkün değil. İstihbarat, emniyet bütün tedbirleri alıyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akit'ten 'Nişantaşı'da patlama' palavrası

SONRAKİ HABER

EMEP: Terör saldırısını kınarken iktidarı hesap vermeye çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...