19 Mart 2016 07:58

Habertürk ETHA’yı hedef aldı

Etkin Haber Ajansı’ndan (ETHA) yaklaşık 1 yıldır çalışan Fotomuhabir Emrah Erdoğan’ın Habertürk tarafından ‘canlı bomba’ olarak hedef gösterilmesi tepkilere yol açtı.

Paylaş

Enis Yıldırım’ın hükümete yakınlığıyla bilinen Habertürk gazetesinde yaptığı haberde ETHA Fotomuhabiri Emrah Erdoğan MLKP üyesi olarak gösterilmekle kalmıyor canlı bomba ilan ediliyor.

ADALET HERKESE LAZIM OLUR

ETHA yöneticilerinden Arzu Demir bu habere tepki göstererek Emrah Erdoğan’ın en son 8 Mart’taki gece yürüyüşünü izlediğini söyledi. Demir “Dönem tam bir karartma ve yalan dönemi. 20 yıllık gazatecilik hayatımda bu kadar yoğun yalan propaganda yapıldığına tanık oluyorum. Havuz medyası tetikçilik yapıyor gazetcilik yapmıyor” diyerek bu iddianın ardından Emrah Erdoğan’ın gözaltına alınabileceğini, tutuklanabileceğini ya da ajanslarının basılabileceğini belirtip hedefe konulduklarını söyledi. Demir tam bir çamur at izi kalsın durumu olduğunu ve bu durumla ilgili yapacakları açıklamanın bu yalanı propaganda eden hiçbir basında yer almayacağını belirterek “Yani orada haberi okuyan okurlar da Emrah’ı canlı bomba olarak bilecekler. Yalan söyle ve orada bitsin durumu var. Bu mesele aynı zamanda halkın gerçeği öğrenme hakkını engelleyen bir şey” dedi.

Bu ülkede çok güçlü bir sosyalist basın geleneği olduğunu belirten Arzu Demir “Savaşta önce gerçekleri öldürüyorlar ve biz de her türlü engeli aşarak gerçeğe ulaşmaya çalışıyoruz. Biz sosyalist basın olarak gerçeği yazmaya ve anlatmaya çalışıyoruz” dedi. 

ETHA Yöneticilerinden Arzu Demir ayrıca “Bundan sonra ajansımıza ve gazeteci arkadaşımızın başına gelecek her şeyden Habertürk gazetesinin sorumlu olduğunu açıklamak istitoruz, çünkü yaptıkları bir gazetecilik değil” diye konuştu.

Demir şöyle devam etti: “Biz 2013’te ajansımız basıldığında ajansımızı basan polislere “Bu adalet herkese lazım olur, bu kadar sert davranmayın” demiştik. O gün ajasımızı basan polisler cemaate düzenlenen operasyonlar sırasında mesleğinden oldu, onları slogan atarken gördük. Şimdi aynı şeyi hem o gazetecilere hem de polislere söylüyoruz. “Adalet bir gün herkese lazım olur” 

TGS MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Merkezi de ETHA Foto muhabiri Emrah Erdoğan’ın hedef gösterilmesine tepki gösterdi. “Gazeteci hedef gösterildi” diyen TGS bazı medya kuruluşlarının Etkin Haber Ajansı’nın Foto Muhabiri Emrah Erdoğan’ın canlı bomba ilan etmesini kabul edilemez olarak niteledi. TGS açıklamasında şöyle dedi: “TGS olarak gazetecilik mesleğini yaparken hedef gösterilen, tutuklanan, gözaltına alınan, katledilmek istenen tüm meslektaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, ETHA Muhabiri Emrah Erdoğan’ın da yanındayız. Erdoğan’ın başına gelebilecek herhangi bir olumsuz durumdan onu canlı bomba ilan edenler sorumlu olacaktır.”  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Valisi dün 'abartılı haber ve duyumlarda bulunmak doğru değil' demişti

SONRAKİ HABER

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına yayın yasağı getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...