19 Mart 2016 07:38

İstanbul Valisi dün 'abartılı haber ve duyumlarda bulunmak doğru değil' demişti

Paylaş

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı yaşanırken akıllara dün İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yaptığı açıklama geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun güvenlik nedeniyle kapatılmasıyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, “Biz vatandaşımızı, abartılı birtakım haberlerle veya duyumlarla paniğe sevk edici bu tür davranışların doğru olmadığını düşünüyoruz” demişti.

Şahin, dün Edirnekapı Şehitliği'ndeki Çanakkale Savaşı anması töreninde yaptığı açıklamada  Almanya’nın Gümüşsuyu’nda bulunan İstanbul Başkonsolosluğu’nun güvenlik nedeniyle kapatılmasıyla ilgili sorulan bir soruya, “Dün onunla ilgili bir duyuru yaptık. O konudaki düşünce ve görüşlerimizi ifade ettik. Biz vatandaşımızı, abartılı birtakım haberlerle veya duyumlarla paniğe sevk edici bu tür davranışların doğru olmadığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli ve uyanık olmalarını ve bu tür özellikle sosyal medyanın da kontrolsüz şekilde kullanımıyla ortaya çıkan sansasyonel birtakım haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum” şeklinde yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'da yolcu uçağı düştü: 62 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Habertürk ETHA’yı hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...