18 Mart 2016 18:53

Ankara canlı bomba saldırısıyla ilgili 5 kişi tutuklandı

Paylaş

Ankara'daki canlı bomba saldırısına ilişkin tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı.

Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edilen 9 kişiden 3’ü adli kontrol, 6 kişi ise “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, nitelikli şekilde kasten adam öldürme, patlayıcı madde bulundurmak, terör örgütüne üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek veya yardım etmek” suçlarından tutuklanma istemi ile Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. 

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden V. C., U. A., M. V. D., İ. H. D. ve B. E. tutuklanmasına karar verdi. 5 şüphelinin, üzerlerine atılı “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, nitelikli öldürme, nitelikli öldürmeye teşebbüs suçlarını işlediklerine dair kuvvetli suç şüphelerinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması ve adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağından” tutuklanmasına karar verdi. Tutuklama istemi ile sevk edilen H. B.’nin ise haftada 3 gün imza ve yurt dışı çıkış yasağı koyarak adli kontrol şartı ile serbest bıraıldı. Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, adli kontrol şartı ile sevk edilen 3 kişiye de haftada bir gün imza şartı ve yurt dışı çıkış yasağı koyarak serbest bırakmıştı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da savcılık aralarında avukatların da olduğu 26 kişinin tutuklanmasını istedi

SONRAKİ HABER

Akdeniz Yükseliş Koleji Hentbol Takımı Dünya Şampiyonu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...