18 Mart 2016 17:43

Arkadaşları doğum gününde, Ali İsmail Korkmaz'ın siluetini yaptı

Paylaş

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın (19) doğum günü nedeniyle üniversitedeki arkadaşları kampüste duvara siluetini yaptı.

Anadolu Üniversitesi'nde Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, Ali İsmail Korkmaz için doğum gününde anma etkinliği düzenledi. Öğrenciler Yunus Emre Kamüpüsü'ndeki bir alışveriş merkezinin duvarına Ali İsmail Korkmaz'ın siluetini yaptı. Öğrenciler adına konuşan Ali Osman Koçum, Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde onun siluetini yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bugün Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü. Biz Ali İsmail'in siluetini dördüncü defa yapıyoruz. Önceki 3 siluet Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından silinmişti. Biz Ali İsmail'e bir söz vermiştik, bu üniversitede onun adını yaşatmaya devam edeceğiz diye. Bugün de bunu yerine getiriyoruz, bunun çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Her geçen gün başka ölümler, başka katliamlar yaşanıyor. Biz eğer bunları unutturursak yenilerinin yaşanacağını düşünüyoruz. Bu üniversitede Ali İsmail Korkmaz'ı hiç unutturmayacağız. Biz geziden bu yana direnmeye devam ediyoruz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gülten Dayıoğlu: 80 yılda 80 kitap

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem muhabiri Burcu Özkaya haber takibi yaparken gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...