18 Mart 2016 14:40

Adıyaman Valiliğine göre Newroz'u yasaklamak uluslararası mevzuata uygunmuş!

Paylaş

Newroz kutlamaları için 21 Mart'ı işaret eden Adıyaman Valiliği, 21 Mart için yapılan başvuruyu da reddederek kararın uluslararası mevzuata uygun olduğunu iddia etti. 

Adıyaman'da 20 Mart'ta planlanan Newroz kutlamasına izin vermeyen valilik, 21 Mart haricindeki kutlamaları yasaklamış ve 21 Mart için yapılan başvurunun değerlendirileceğini ifade etmişti. Bunun üzerine Newroz Tertip Komitesi valilik kararını değerlendirerek 21 Mart için yeniden başvuru yaptı. Ancak valilik, bu seferde 21 Mart için yapılan başvuruyu "Kamu düzeni" gerekçesi ile reddederek kararın uluslararası mevzuata uygun olduğunu iddia etti.

Valiliğin 21 Mart için yapılan başvuruya verdiği cevap şöyle: "21 Mart 2016 tarihinde yapmayı planladığınız Nevruz bayramı etkinliği; Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provakatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, açık hava toplantısına katılabilecekler dahil, halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin, kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına sebebiyet verebileceği düşünüldüğünden, Uluslararası mevzuatta, Anayasa'da ve kanunlarda ön görülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça taşıdıkları değerlendirildiğinden, meydana gelebilecek muhtemel bir huzursuzluğun ve kışkırtmanın engellenmesi, cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milletin güvenlik, kamu düzeni başkaların hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla anayasamızın 34'üncü maddesi ve 5442 sayılı il idaresi kanunun 11/A ve 11/C bendi, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 17. Maddesine istinaden rededilmiştir." (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Sınır dışı edilen İngiliz akademisyen Chris Stephenson hakkındaki sınır dışı kararı kalktı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu ve Tusk AB-Türkiye 3. Mülteci Zirvesi’nde varılan mutabakatı açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...