18 Mart 2016 13:59

Yüksekova'ya girmek isteyen heyet askerlerce engellendi

Yüksekova’ya gitmek için Hakkari'den yola çıkan HDP ve DBP'li heyet Yeniköprü'de askerlerce durdurularak, geçişlerine izin verilmedi.

Paylaş

Hakkari'de HDP, DBP, MEYADER, KJA ve Barış Anneleri İnisiyatifi üye ve yöneticileri, Yüksekova'daki ablukayı kırmak için araçlarla Gever'e doğru yola çıktı. Gever girişindeki Depin arama noktasında askerler tarafından durdurulan araçlar didik didik aranarak, yurttaşlara GBT kontrolü yapıldı. 

Aramanın ardından Çukurca Belediye Eşbaşkanları ve HDP ile DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu heyetin geçişine izin verilirken, diğer araçlar ise geri gönderildi. İlçeye doğru hareket eden araçlar Yeniköprü Jandarma Arama ve Kontrol Noktası'nda yeniden durduruldu. Askerler araçların geçişine izin vermedi. Burada kitle adına açıklama yapan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Metin Besi, ablukayı kırmak için yola çıktıklarını ancak valilik talimatıyla engellendiklerini söyledi. Besi, "Sivil ölümlerin durdurulması için çaba içerisindeyiz. Ne gerillanın, ne askerin ne de sivillerin ölmesini istemiyoruz. Barış ve kardeşliğin tesis edilmesi için müzakerelerin başlaması gerekiyor. Devlete çağrı yapıyoruz. Yasak ve ölümler çözüm değildir. Yaşam ve yaşamın temel prensipleri İmralı'da yapılacak görüşmelerle çözüm bulur. Yasakların durdurulup, müzakerelerin başlaması gerekiyor" dedi. 

Kente girişleri engellenen grup açıklamanın ardından Hakkari'ye döndü. (DİHA) 

 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri Valiliğinin sokak hayvanları düşmanlığı

SONRAKİ HABER

Kürtçe şarkı söylemek örgüt propagandası sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa