18 Mart 2016 13:02

AKP dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa teklifi için CHP’ye gitti

Paylaş

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı beraberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ile birlikte dokunulmazlıkların kaldırılması yönündeki anayasa değişikliği tekliflerini, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e yaptıkları görüşmeyle bildirdi. 

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün makamında yaklaşık yarım saatlik görüşmede dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği teklifini iletti. 

Görüşmenin ardından Levent Gök gazetecilere yaptığı açıklamada Naci Bostancı'nın kendisini arayarak randevu aldığını söyledi. Levent Gök şunları söyledi; "Getirdikleri bu öneri, anayasada geçici bir madde eklenmek suretiyle anayasanın 83'üncü maddesinin 2'nci fıkrasında yer alan milletvekili dokunulmazlığına ilişkin maddenin 2'nci fıkrasının kaldırılmasına dönük geçici anayasa değişikliği teklifi. Getirdikleri teklifle, Başbakanlık'tan Meclis Başkanlığı'na gönderilen milletvekillerine ait fezlekelerin 83'üncü maddenin 2'nci fıkrasında yapılacak değişiklikle kaldırılması, kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 15 gün içinde tüm dosyaların yargı merciine aktarılmasına ilişkindir. Kürsü dokunulmazlığı bütün suçlardan dolayı milletvekillerinin, herkes gibi yargı önünde hesap vermesini savunan bir partiyiz. Yapılacak değişikliğin 83. maddede yapılmasının daha doğru olacağını kendilerine ifade ettik. Önerilerini yetkili kurullarımızda görüşerek kendileriyle tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdık. AK Parti'nin getirdiği bu öneriyi, derhal yetkili makamlarımıza ulaştıracağım. Getirilen öneriyi, Genel Başkanıma ve MYK üyelerine birazdan ileteceğim. Onların da yapacağı değerlendirmelerden sonra önümüzdeki günlerde biz de görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Hafta başında, pazartesi ya da salı günü, en kısa zamanda biz de görüşlerimizi kendileriyle paylaşacağız." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

54 hakim ve savcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi

SONRAKİ HABER

Tutuklu akademisyenlerin öğrencileri Metris Cezaevi önünde eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...